Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Inotatorii braileni s-au numarat printre protagonistii Campionatelor Nationale de natatie in bazin scurt

"Am obtinut deja, dupa doua zile, rezultate mai bune decit cele planificate", constata, simbata seara, antrenoarea emerita Gabriela Stoicescu Clinciu

In primele doua zile ale Campionatelor Nationale de natatie in bazin de 25 de metri, desfasurate la Hunedoara, delegatia braileana a obtinut rezultate foarte bune.
Cei doi reprezentanti ai CSM-ului, Catalin Nistor si Ana Maria Leu, au obtinut cinci medalii. Aflat intr-o forma sportiva foarte buna, Catalin Nistor, elevul antrenoarei emerite Gabriela Stoicescu Clinciu, a reusit sa obtina doua medalii de aur, la 50 si 100 m bras, dar si un bronz la 100 m mixt. Colega sa de club, Ana Maria Leu, s-a clasat a treia la 100 si 200 m spate.
"Rezultatele obtinute sint mult mai bune decit cele planificate. Ma asteptam ca Nistor sa mearga bine insa nu ma gindeam ca va reusi sa devina dublu campion national intr-o proba in care concura Valentin Preda, specialist al probelor de bras. A fost o surpriza placuta si sintem foarte bucurosi de faptul ca atit cantitativ, cit si calitativ ne-am depasit deja norma", declara simbata seara, dupa cea de-a doua zi de concurs, Gabriela Stoicescu Clinciu.

Razvan Lupu a fost cel mai valoros junior al LPS-ului, dupa primele doua zile de concurs

Inotatorii cu dubla legitimare, LPS - CSM, au avut de asemenea evolutii bune in compania celorlalti juniori prezenti in intrecere. Vineri, Razvan Lupu s-a impus in proba de 50 m spate.
Florentin Rosu s-a clasat pe locul al doilea la 50 m bras, iar Cosmin Ochirosi pe locul al treilea la 400 m liber.
Simbata, Razvan Lupu si-a adjudecat un nou titlu, el incheind primul cursa de 200 m spate in timp ce Cosmin Ochirosi a obtinut medalia de argint la 200 m liber, iar Florentin Rosu medalia de bronz la 100 m bras.
Pe linga cele doua medalii obtinute, Cosmin Ochirosi, desi a sosit al patrulea in proba de 1500 m liber, a stabilit un nou record national pentru baieti de 16 ani, braileanul corectind vechiul record cu 12 secunde.
"Pe linga eforturile facute de liceul nostru, ca de obicei, Clubul Sportiv Municipal, prin directoarea Tinca Amza, ne-a sustinut financiar pentru aceasta deplasare. Rezultatele din primele doua zile sint foarte bune pentru ca toti sportivii au facut progrese, de la citeva zecimi pina la 12 secunde. In afara de medaliati ii pot evidentia, chiar daca nu au urcat pe podium, si pe Angelo Belciugan, Victor Ermalai, Alexandru Nastasescu. Ceilalti componenti ai lotului deplasat de LPS si-au imbunatatit recordurile personale, ei urmind sa confirme acumularile cantitative si calitative la Campionatele Nationale de juniori I, care vor avea loc in perioada 15-18 decembrie, la Pitesti", a declarat dupa cea de-a doua reuniune profesorul Tudorel Smeu, seful Catedrei de natatie a LPS.
Singura inotatoare senioara a LPS-ului, care de altfel are dubla legitimare cu CSM Pitesti, Roxana Samoila, a obtinut o medalie de aur la 100 m mixt si trei medalii de argint in probele de 100 si 200 m bras si 400 m mixt.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii