Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Inotatorii braileni juniori II au incheiat cu brio anul competitional

La Campionatele Nationale de natatie ale juniorilor II, care s-au drulat saptamina trecuta la Baia Mare, delegatia braileana a obtinut 21 de medalii, liderele acestei generatii fiind Alina Ene si Monica Matachi.
Liceul cu Program Sportiv a tinut sus stacheta si la aceasta editie, ocupind locul al treilea in clasamentul cluburilor prezente la Baia Mare.
Cele mai multe medalii si titluri nationale au fost adjudecate de intotatoarea pregatita de antrenoarea emerita Gabriela Stoicescu Clinciu si profesorul Valeriu Stoicescu, Alina Ene.
Dupa un parcurs foarte bun si in ultima zi a competitiei cind a cucerit doua medalii de aur, la 200 m spate si 200 m mixt, Alina Ene a ridicat la 8 numarul de medalii, dintre care 6 au fost de aur si doua de argint.
"Sint foarte multumita de evolutia tuturor copiilor de la care asteptam rezultate la aceasta competitie. Ma bucur evident ca Alina a cucerit medalii la toate probele ei de baza, iar cel mai valoros rezultat este fara indoiala cel de la 100 m liber, unde a obtinut potrivit Tabelei internationale de punctaj, peste 700 de puncte si sper din tot sufletul ca pe viitor sa traim clipe minunate si sa avem motive de satisfactie si la concursurile internationale", a declarat Gabriela Stoicescu Clinciu.
Daca la fete 12 ani lidera de generatie este Alina Ene, la fetele de 13 ani rolul principal este detinut de Monica Matachi, eleva profesoarei Laura Sachelarie, care a reusit sa cucereasca 6 medalii, 4 de aur, si cite una de argint si bronz.
In ultima zi de concurs, Monica Matachi a urcat de trei ori pe podium. Ea a cistigat proba de 50 m liber s-a clasat pe locul al doilea la 100 m spate si pe pozitia a treia la 100 m fluture.
Tot in ultima zi a nationalelor Octavian Ciocan a cucerit trei medalii, una de argint la 1500 m liber si doua de bronz, la 50 m liber si 100 m fluture.
La campionatele Nationale de la Baia Mare, LPS Braila a acumulat 235 de puncte, 167 la fete, dintre care 84 au fost realizate de sportivele de 12 ani si 53 de puncte de cele de 13 ani, si doar 68 de puncte la baieti, liderii fiind Alina Ene, Monica Matachi si Octavian Ciocan.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii