Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Injunghiata de 10 ori, din gelozie

Un barbat de 37 de ani, din Braila, si-a injunghiat sotia de mai multe ori, din gelozie. Pentru ca nu a putut accepta ca nevasta l-a parasit, din razbunare, a incercat sa o omoare, cu mai multe lovituri de cutit. Vecinii spun ca, de fapt, cei doi soti Podgoreanu se despartisera de circa doua saptamini, femeia fiind satula de scenele de gelozie ale barbatului, insa acesta nu era dispus sa renunte la ea atit de usor. Lenuta Podgoreanu, in virsta de 31 de ani, isi luase cei trei copii si plecase de acasa, insa povestise vecinelor ca era terorizata de sotul sau, Iosif, care o ameninta zilnic ca o omoara, daca-l paraseste. Duminica, dupa-amiaza, dupa ce a baut zdravan, acesta a decis ca este momentul sa treaca de la vorba, la fapta. El a pindit un moment in care femeia a ramas singura in magazinul din cartierul Pisc, unde era vinzatoare, a intrat peste ea si, in citeva secunde, cei citiva oameni aflati pe strada au auzit strigate disperate de ajutor. Cind s-au apropiat de magazin, l-au vazut pe individ iesind cu o figura pierduta, cu cutitul in mina si plin de singe. Barbatul a plecat agale, pe strada, catre locuinta sa, insa trecatorii nu au indraznit sa-l opreasca, de frica sa nu-i loveasca si pe ei.

"Cind a iesit, era plin de singe"

"Eu eram aici, in strada, cu niste vecini, si l-am vazut intrind in magazin. Nu parea nervos, nu mi-a atras atentia prin nimic, dar n-a durat cinci minute si am auzit strigate de ajutor, dinauntru. Nu am apucat sa ne apropiem bine de magazin si el, plin de singe, a iesit, iar cind am intrat inauntru, era numai balta de singe acolo. El avea cutitul in mina, cind a iesit, era plin de singe, si ne-am dat seama ca s-a intimplat o nenorocire, dar nu am avut curajul sa-l oprim. A plecat incet, catre casa lui, ca sta aici, in apropiere. Noi am chemat imediat Salvarea si Politia" ne-a declarat un vecin.
"Am intrat imediat in magazin si m-am speriat, cind am vazut-o zacind acolo, jos, pe podea. Era acoperita de singe din cap pina-n picioare, alba ca varul, la fata. Din ce am vazut eu, avea o taietura mare, in dreptul inimii. Abia gemea, nici nu mai putea sa vorbeasca. A mai spus putine cuvinte. Nu am atins-o, ne-a fost frica sa nu-i facem mai rau. Am asteptat sa vina Salvarea", ne-a declarat un alt barbat.
Femeia a fost transportata in stare de soc la spital, unde a fost operata. Medicii au gasit nu mai putin de 10 lovituri de cutit, din care una a atins plaminul. "A fost adusa o pacienta prezentind multiple plagi injunghiate la nivelul toracelui. Aceasta a fost internata in spitalul nostru, s-a intervenit chirurgical, de urgenta, iar in prezent este in sectia de reanimare" ne-a declarat dr. Horia Dragoi, purtator de cuvint la Spitalul Judetean.

Ascuns in copac

Intre timp, Iosif Podgoreanu, dindu-si seama ce a facut, s-a gindit sa se ascunda intr-un pom din curtea casei sale. Acolo l-au gasit politistii, care i-au cerut sa coboare si sa ii insoteasca. Speriat ca oamenii legii vor pune mina pe el, barbatul, care inca nu-si revenise din betie, a inceput sa strige ca viata lui nu mai face doi bani si, la un moment dat, s-a dezechilibrat si a cazut exact peste unul dintre politistii aflati la baza pomului. Suspectul a fost transportat la spital, unde a fost diagosticat cu un traumatism cranian, motiv pentru care a fost trimis la Galati, la sectia de Neurochirurgie. Nici politistul nu a scapat prea usor, acesta fiind serios ranit si necesitind ingrijiri medicale. "Suspectul a fost gasit in cartierul Pisc, unde, de altfel, isi avea si locuinta. In momentul depistarii se afla in virful unui copac, dar din cauza starii avansate de etilism, s-a dezechilibrat si a cazut peste un politist care se afla in acel moment in zona respectiva. Podgoreanu Iosif urmeaza a fi cercetat sub aspectul savirsirii infractiunii de tentativa la omor deosebit de grav" ne-a declarat, ieri, subcomisar Marcel Dragan, sef Serviciu Investigatii Criminale, din cadrul Politiei Braila.
Iosif Dragan se afla inca internat la Spitalul Judetean Galati, unde, ieri, politistii s-au deplasat pentru a-i lua primele declaratii.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii