Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Injunghiat cu un cutit improvizat, sub ochii gardienilor

Un detinut de la Tichilesti l-a intepat cu un cutit artizanal pe unul dintre fostii colegi de celula, incercind, astfel, sa se razbune. Agresorul, condamnat de doua ori si in minorat, nu a recunoscut ca si-a confectionat singur cutitul, ci ca l-a gasit sub o saltea dintr-o celula. Arma, un cutit fabricat din coada unei linguri metalice, avea lama de 5,5 cm si minerul incrustat in capatul din plastic al unei brichete, de 7 centimetri. Victima a fost internata citeva zile in spital, dupa care, pentru a-si reveni, a necesitat 50-55 zile de ingrijiri medicale. Raportul medico-legal intocmit de medicii specialisti consemneaza faptul ca victimei i-a fost pusa viata in pericol.

Lovit pe la spate

Potrivit rechizitoriului intocmit zilele trecute de magistrati din cadrul Parchetului de pe linga Judecatoria Braila, Catalin N., 20 de ani, originar din Tulcea, incarcerat in Penitenciarul de Minori si Tineret Tichilesti, a fost trimis in judecata sub aspectul savirsirii infractiunii de vatamare corporala, fiindca la data de 3 septembrie 2005, in jurul orei 13.35, l-a lovit cu un cutit artizanal pe detinutul Aurelian Marian C. In timp ce detinutii se deplasau in grup de la sala de mese spre dormitor, Catalin N. s-a apropiat prin spatele lui Aurelian Marian C., infigindu-i cutitul in spate. "Agresiunea a fost imediat observata de catre un agent al Penitenciarului de Minori si Tineret, care s-a indreptat spre cei doi, moment in care inculpatul a fugit catre partea laterala a cladirii in care se afla Clubul inchisorii, aruncind cutitul pe acoperis, corpul delict fiind apoi recuperat de catre personalul de paza", se mai arata in rechizitoriu. Gardianul care a intervenit a constatat ca, in urma agresiunii, Aurelian Marian C. prezenta o taietura in zona abdominala si a dispus transportarea urgenta a acestuia la spital. Tinarul a fost internat in aceeasi zi, in jurul orei 14.00, la Spitalul Judetean de Urgenta Braila, unde a si fost diagnosticat cu "plaga penetranta abdominala prin injunghiere", intervenindu-se, totodata, chirurgical.
Raportul de constatare medico-legala a concluzionat ca victima "a prezentat la nivelul abdomenului leziuni produse prin lovire activa cu un corp dur, de tip intepator-taietor" si ca "leziunile au pus in primejdie viata victimei". La audieri, agresorul a avut o atitudine sincera, regretind fapta, motivind, totodata, ca pe timpul cit a stat in camera cu Aurelian Marian C., in timp ce ramineau singuri, acesta il lovea fara motiv, fapt ce l-ar fi determinat, din razbunare, sa savirseasca agresiunea. Cu privire la arma, Catalin N. a precizat ca a gasit-o sub o saltea intr-o camera. Agresorul are numai 6 clase, iar in minorat a mai fost condamnat de doua ori: o data la 3 ani si sase luni inchisoare pentru furt calificat si inca o data, in stare de recidiva, la 7 ani de inchisoare pentru viol asupra unei minore.
Pentru ca si-a lovit colegul de carcera, Catalin N. a fost trimis in judecata, urmind a fi citat in inchisoare, unde este incarcerat pentru viol.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii