Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Inginer acuzat ca a pagubit doua firme cu 268 milioane de lei

Din dispozitia procurorului brailean Aurica Avram, de la Parchetul de pe linga Judecatorie, a fost deferit justitiei invinuitul Serban Lucian E., de profesie inginer, acuzat ca a pagubit SC "Soroli Cola" SA si SC "Produs Natural" SRL cu suma totala de 26.849,5 lei RON. Acuzatului nu i s-a putut prezenta materialul de urmarire penala, desi a fost citat la Parchet, intrucit se sustrage de la cercetari.
Potrivit actelor de urmarire penala, Serban Lucian E. a fost agent comercial si gestionar la SC "Soroli Cola" SA in perioada iulie - 2002 - august 2004. In momentul in care i s-a verificat gestiunea, el a fost gasit cu o "gaura" de 98.679.000 de lei. A rezultat ca, desi fisa postului il obliga sa depuna incasarile realizate pe baza de borderou, invinuitul nu a facut acest lucru, prejudiciind societatea. In perioada ianuarie - octombrie 2003, Serban E. a livrat marfuri catre 26 de agenti comerciali, printr-un numar de 46 de facturi fiscale. Facturile, insa, nu au fost inregistrate in evidentele acestor societati, iar semnaturile de la rubrica "semnatura de primire" nu le apartin reprezentantilor acestora. Mai mult, au fost descoperite firme care nici macar nu exista in baza de date a ORC, desi invinuitul a intocmit facturi fiscale pe numele lor.
Serban Lucian E. a fost agent comercial si la SC "Produs Natural" SRL, incepind cu octombrie 2003. Pina in aprilie 2004, precizeaza anchetatorii, el a efectuat livrari catre 21 de firme, insa a omis sa depuna contravaloarea produselor la casieria societatii, cauzind un prejudiciu de 16.996,9 lei noi. La fel ca si in primul caz, s-a descoperit ca facturile nu au fost inregistrate in contabilitatea beneficiarilor, iar semnaturile de pe documente nu le apartineau.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii