Mergi la conţinutul principal

Infractorii s-au specializat şi în fraude cu investiţii

în cadrul evenimentului «Luna Europeană a Securităţii Cibernetice», derulat în octombrie, poliţiştii brăileni au venit cu recomandări pentru prevenirea fraudelor cu investiţii • acest tip de fraudă poate include «oportunităţi» de a investi în acţiuni, obligaţiuni, criptomonedă (ex. bitcoin), metale preţioase, imobiliare în străinătate sau energii alternative

 

Fraudele cu investiţii puse la cale de infractori îi prind pe mulţi în plasă şi îi lasă cu buza umflată, în sensul că investiţia se transformă într-o mare pagubă.

În cadrul evenimentului «Luna Europeană a Securităţii Cibernetice», derulat în octombrie, poliţiştii brăileni au venit cu recomandări pentru prevenirea fraudelor cu investiţii. Potrivit specialiştilor, acest tip de fraudă poate include «oportunităţi» de a investi în acţiuni, obligaţiuni, criptomonedă (ex. bitcoin), metale preţioase, imobiliare în străinătate sau energii alternative.

Poliţiştii prezintă modurile în care acţionează infractorii. Aceştia sună în mod repetat şi vă propun să faceţi investiţii în afaceri sigure, promiţându-vă recuperarea rapidă a investiţiei. Pentru a vă convinge, spun că oferta este limitată în timp şi doar pentru dumneavoastră, aşa că nu trebuie să spuneţi nimănui despre aceasta.

 

Ce trebuie să faceţi pentru a nu fi păcăliţi

Oamenii trebuie să aibă grijă la ofertele care sunt prea bune pentru a fi adevărate. Înainte de a da curs unei oferte de investiţii sau de a face o plată, este recomandat să fie cerut sfatul unei persoane imparţiale care are cunoştinţe în domeniu. Cei contactaţi sunt sfătuiţi să evite discuţiile telefonice cu necunoscuţi care vor să prezinte oportunităţi de investiţii.

Poliţiştii recomandă brăilenilor să fie precauţi în privinţa ofertelor care promit investiţii „sigure”, recuperare garantată ori câştiguri mari. “Nu transferaţi bani către necunoscuţi care vă cer acest lucru; gândiţi-vă dacă aţi da aceeaşi sumă de bani unei persoane de pe stradă; fiţi atenţi la tentativele viitoare de fraudă! Dacă aţi fost deja victimă a unei fraude, foarte probabil autorii vor încerca să vă păcălească din nou sau vă vor vinde datele altor infractori”, recomandă reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

Cel mai important este ca fiecare persoană care are anumite suspiciuni sau

 trece prin astfel de experienţe neplăcute să contacteze poliţia.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro