Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Informatiile de la SIE, dovada ca Vadim a refuzat colaborarea

Cazimir Ionescu, membru al Colegiului CNSAS, a declarat, duminica, pentru MEDIAFAX, ca CNSAS este "pe rol" cu date noi, primite de la SIE, referitoare la Corneliu Vadim Tudor, dar ca aceste informatii dovedesc "contrariul" faptului ca liderul PRM ar fi colaborat cu Securitatea.
"Noi sintem pe rol cu niste date noi in privinta lui Corneliu Vadim Tudor. In acest dosarel primit de la SIE, ofiterul de Securitate scrie ca Vadim refuza colaborarea si ca si-a motivat acest refuz prin exclamatia:"Ce ar zice mama daca ar afla asa ceva despre copilul ei?!". Aceste noi date arata contrariul faptului ca C.V. Tudor ar fi fost colaborator al Securitatii", a precizat Cazimir Ionescu.
El a sustinut ca "e putin posibil" ca generalul de Securitate Aron Bordea sa fi facut note informative despre Vadim Tudor.
"Rapoarte faceau aia mai mici. El le primea. El avea un statut in virtutea caruia dadea dispozitii. Poate ca facea rapoarte la Iulian Vlad (seful Securitatii - n.r.) sau direct lui Ceausescu", a spus Cazimir Ionescu.
El a mai afirmat ca "un asemenea raport trebuia semnat, stampilat".
"Un general de Securitate nu isi putea permite sa se joace cu documente oficiale, asa de importante. Pe atunci nu era raspundere liber asumata, ca acum", a spus reprezentantul Colegiului.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii