Mergi la conţinutul principal

InfoCons: Margarina cu cele mai multe E-uri

• margarinele Delma şi Rama la casoletă de 500g adună chiar şi 6 aditivi alimentari în reţetă, fiind trecuţi pe etichetă • cel mai des întâlnite E-uri sunt E476 - poliricinoleat de poliglicerol, cu rol de stabilizator şi emulgator, E322 - lecitina, cu rol antioxidant, precum şi E160a - beta caroten, cu rol de pigment

 

Asociaţia Naţională de Protecţia Consumatorilor - InfoCons continuă seria studiilor pe care le realizează vizând principalele produse consumate de români şi a dat publicităţii un nou raport vizând mai multe produse de tip margarină, de această dată însă fiind vorba de un clasament al produselor în funcţie de numărul de aditivi alimentari. Potrivit realizatorilor studiului în discuţie, au fost analizate produse tip margarină / grăsime vegetală / grăsime vegetală tartinabilă, pe baza informaţiilor de pe etichetă, provenind de la 3 producători / furnizori / distribuitori: “Unilever România”, “Orkla Foods România” şi “Mega Image”.

Ca urmare a studiului, produsele cu cele mai multe E-uri (aditivi alimentari) aflaţi în componenţa lor au fost:

- Delma Grăsime vegetală tartinabilă cu unt 39% grăsime (500g) are 6 aditivi alimentari şi anume E476, E471, E322, E330, E160a, E301; 

- Delma Grăsime vegetală tartinabilă cu unt şi sare (500g) are 6 aditivi alimentari şi anume E471, E476, E322, E301, E330, E160a;

- Rama Grăsime vegetală tartinabilă 39% grăsime (320g) are 6 aditivi alimentari şi anume E471, E476, E322, E301, E270, E160a.

Pe locul doi cu 5 E-uri pe etichetă sunt:

- Becel Grăsime vegetală tartinabilă 45% grăsime (250g) E322, E301, E330, E160a, E471;

- Delma Grăsime vegetală tartinabilă 20% grăsime (250g) E476, E471, E330, E160a, E385;

- Delma Grăsime vegetală tartinabilă cu unt şi gust de pâine pe vatră (500g) E471, E476, E322, E330, E160a;

- Rama Grăsime vegetală tartinabilă 70% grăsime (250g) E322, E471, E330, E301, E160a;

- Rama Grăsime vegetală tartinabilă 48% grăsime (400g) E471, E301, E330, E160a, E322;

- Delhaize Grăsime vegetală tartinabilă Omega 3 plus 38% (250g) E471, E401, E301, E160a, E330;

- Sarina Grăsime vegetală tartinabilă 25% grăsime (500g) E476, E471, E330, E301, E160a.

Pe locul trei cu 4 aditivi alimentari în compoziţie sunt:

- Linco Grăsime vegetală tartinabilă (500g) E471, E476, E300, E160a;

- Unirea Orginal Grăsime vegetală tartinabilă 60% grăsime (250g) E471, E200, E330, E160a.

InfoCons este o asociaţie pentru protecţia consumatorilor - unica organizaţie din România cu drepturi depline în “Consumers International” -, organizaţie de tip ONG, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct şi indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federaţiei Asociaţiilor de Consumatori.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro