Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Industria brăileană, la pământ

Economia brăileană nu pare să-şi revină după mai bine de două decenii de jaf, cel puţin asta reiese din datele statistice puse la dispoziţie de specialişti. Potrivit Direcţiei Regionale de Statistică Brăila (DRS), producţia industrială realizată în luna mai 2012, spre exemplu, pe un eşantion reprezentativ de 104 unităţi economice cu profil industrial din municipiu şi judeţ, a fost mai mică cu 25,5% decât producţia realizată în luna mai 2011.
Mai mult, producţia industrială realizată în perioada 1 ianuarie - 31 mai 2012 a fost mai mică, în termeni reali, cu 26,5% faţă de producţia industrială din perioada corespunzătoare a anului trecut.
De parcă n-ar fi fost de ajuns, cifra de afaceri totală a întreprinderilor cu activitate principală de industrie - realizată, de data aceasta, pe un eşantion reprezentativ de 70 de unităţi economice de profil - a fost, în luna mai 2012, cu aproape 60 de procente mai mică faţă de cifra de afaceri realizată în mai 2011, când a atins 253,5 milioane lei preţuri curente.
Statisticienii mai precizează că în perioada ianuarie - mai 2012, cifra de afaceri a întreprinderilor industriale brăilene a fost de 617,2 milioane lei, cu 30,9% mai mică faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când a fost de 893,7 milioane lei.

 
Categorie articol: 

Comentarii