Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Indivizi arestaţi pentru furt şi tâlhărie

* ulterior, ei au intrat în incinta unui bar şi au furat bunuri şi bani * un alt individ a tâlhărit un italian, căruia i-a furat un laptop şi un motor de barcă, şi doi minori care se îndreptau spre şcoală, pe care i-a lăsat fără telefon mobil şi ceas * toţi infractorii au ajuns în spatele gratiilor

Trei indivizi au ajuns în spatele gratiilor după ce au comis infracţiuni de furt şi tâlhărie, pe numele lor fiind emise mandate de arestare preventivă. Doi dintre aceştia au pătruns prin efracţie într-un cabinet notarial, pentru a sustrage bunuri, dar pentru că s-a activat sistemul de alarmă au fugit. Ulterior, ei au intrat în incinta unui bar şi au furat bunuri şi sume de bani. Cel de-al treilea bărbat a tâlhărit mai multe persoane, cărora le-a sustras un laptop, un motor de barcă, un telefon mobil şi un ceas.
Astfel, procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au solicitat, la data de 21 septembrie, instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului Marius G. pentru tentativă la furt calificat şi furt calificat, precum şi a inculpatului Romeo Robert H. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. După cum ne-au informat procurorii brăileni, Judecătoria Brăila le-a admis propunerea şi a dispus arestarea preventivă a celor doi inculpaţi pentru o perioadă de 29 de zile. Potrivit anchetatorilor, din probatoriul administrat în cauză, s-a reţinut că, în noaptea de 1 spre 2 iulie, Marius G. a pătruns, prin efracţie, într-un birou notarial de pe strada Şcolilor, cu intenţia de a sustrage bunuri, însă nu a reuşit acest lucru din cauza sistemului de alarmă. Totodată, cercetările au relevat faptul că, în noaptea de 14 spre 15 septembrie, inculpaţii Marius G. (31 de ani) şi Romeo Robert H. (34 de ani) au dat buzna într-un bar din Brăila, situat pe strada Anton Pann, de unde au furat mai multe bunuri şi sume de bani, cauzând un prejudiciu total de aproximativ 60.000 lei. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei.
La rândul său, brăileanul Mihai Aurelian V. (22 de ani), zis "Oaie", a fost trimis în spatele gratiilor pentru furt calificat şi tâlhărie. După cum spun procurorii, în noaptea de 10 spre 11 septembrie, tânărul a agresat un italian stabilit în Brăila, în timp ce se afla la locuinţa acestuia. După ce l-a lăsat inconştient pe bărbat, atacatorul i-a sustras un laptop şi un motor de barcă. În plus, au stabilit anchetatorii, în data de 22 septembrie, prin exercitarea de violenţe fizice şi psihice, Mihai Aurelian a reuşit să sustragă de la doi minori, ambii de 14 ani, un telefon mobil şi un ceas, în timp ce aceştia se deplasau pe strada Mihai Bravu, mergând spre şcoală. În urma primelor cercetări, echipa operativă din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale a stabilit că minorii au fost ajunşi din urmă de tânărul care i-a prins cu braţele în jurul gâtului şi, pe un ton impunător, le-a solicitat să-i dea obiectele de valoare pe care le au asupra lor.
Tânărul a fost prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă, judecătorii fiind de acord că lăsarea în libertate a suspectului prezintă un pericol concret pentru ordinea publică, drept pentru care au dispus arestarea preventivă.
Categorie articol: 

Comentarii