Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Individul care si-a hacuit mama cu foarfecele scapa de acuzatii

Costel Catana, individ in virsta de 37 de ani, cunoscut cu grave afectiuni psihice - arestat pentru ca si-a ucis mama intr-un mod brutal -, va scapa de dosar penal, intrucit, in urma expertizei psihiatrice, specialistii l-au gasit iresponsabil. Surse judiciare ne-au precizat ca agresorul urmeaza a fi scos de sub urmarire penala, fiind apoi internat, cel mai probabil, intr-o unitate spitaliceasca pentru bolnavi mintal.
Autorul oribilei crime locuia impreuna cu batrina sa mama, in virsta de 78 de ani, intr-o casa din Mohreanu, comuna Ulmu, si primea o indemnizatie lunara de 2 milioane de lei vechi, fiind persoana cu handicap. Ultima oara, a fost internat la Psihiatrie in primavara acestui an si chiar urma un tratament zilnic. Catana isi ura de moarte mama, pe motiv ca nu-i dadea banii pe mina si ca nu-i facea de mincare, astfel ca obisnuia sa o bata. Totul a culminat cu drama din noaptea de 4/5 octombrie 2008, in urma caruia Stanca Catana a fost trimisa pe lumea cealalta de propriul fiu. Criminalul le-a spus anchetatorilor ca, la un moment dat, s-a luat la cearta cu maica-sa; nu s-a multumit sa o loveasca cu pumnii si cu picioarele, a pus mina pe un foarfece de tuns oile si a ciopirtit-o, lovind-o in plina figura si in piept, de mai multe ori, apoi a calcat-o in picioare. "Pina s-o omor, m-am luptat cu mama, am tras-o pina in holul casei, dupa care m-am dus si m-am culcat", avea sa declare ucigasul. In jurul orei 11.40, cazul a fost semnalat politistilor de la IPJ, probabil de catre un satean din Mohreanu. Imediat, sub coordonarea procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe linga Tribunalul Braila, politistii judiciaristi au efectuat cercetare la fata locului si au stabilit imprejurarile in care s-a petrecut matricidul. Suspectul a fost retinut pe ordonanta, pentru 24 de ore si incarcerat in Arestul Inspectoratului de Politie al Judetului Braila, urmind sa fie prezentat Tribunalului Braila, cu propunere de arestare preventiva. Potrivit medicului legist, batrina a fost lovita de mai multe ori cu arma alba si presata cu genunchii; prezenta mai multe plagi injunghiate la cap, fracturi la antebrat, fractura completa a cutiei toracice si ruptura de cord, leziuni grave in urma carora a decedat.
Ca autorul crimei are grave probleme psihice, o dovedeste si faptul ca, odata sositi la locul faptei, politistii au gasit mai multe pisici moarte intr-un sac, pe care agresorul l-a pus la poarta. Dupa retinere, Costel Catana a fost adus la Parchet, pentru a fi audiat de procuror, dupa care a fost prezentat instantei, cu propunere de arestare preventiva. Nici politistii, dar nici judecatorul nu s-au putut intelege cu el. Aflat pe holul Parchetului, criminalul s-a zbatut, refuzind sa fie incatusat, iar in sala de judecata, cu greu a putut raspunde intrebarilor puse de judecator.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii