Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

India acuza Pakistanul de atentatul de la ambasada sa din Kabul

Consilierul indian pentru securitate nationala acuza serviciile de informatii pakistaneze (ISI) de atentatul sinucigas de la ambasada indiana din Kabul, relateaza Reuters, citind un post de televiziune indian.
"Nu avem nici o indoiala ca ISI este in spatele acestui atac", a declarat M.K. Narayanan pentru postul de televiziune NDTV, referindu-se la serviciile de informatii pakistaneze.
"Suntem in favoarea unui proces de pace, dar ISI nu participa in nici un fel la el. ISI se joaca cu raul. ISI trebuie distruse", a declarat el, potrivit transcripturilor interviului postat de televiziunea NDTV pe site-ul sau Internet.
El a declarat pentru un alt post de televiziune ca India are dovezi clare care leaga ISI de atacul de luni, soldat cu moartea a 41 de persoane, inclusiv un atasat militar si un diplomat indieni.
Autoritatile afgane au sugerat, de asemenea, ca suspecteaza ISI, acuzatie respinsa de Pakistan.
Un purtator de cuvint afgan a declarat dupa atac ca identifica "urme ale unei anume agentii de informatii".
India are relatii strinse cu Afganistanul, caruia i-a promis 750 de milioane de dolari pentru reconstructie. Unii analisti politici cred ca Pakistanul este din ce in ce mai ingrijorat de perspectiva cedarii influentei in fata Indiei.
India si Pakistanul au luptat in trei razboaie din 1945, pentru regiunea Kashmir. Cele doua puteri nucleare au reluat negocierile de pace in 2004.
Narayanan a declarat pentru NDTV ca spera ca negocierile de pace sa continue.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii