Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Independentul Căpăţână vs. independenta Drăghincescu

Însă, dacă o să analizaţi cu atenţie discursul d-nei Drăghincescu o să constataţi că în sinea ei ea se crede în continuare „independentă". Sau, mă rog, acţionează ca o independentă, ca şi cum s-ar ruşina de faptul că a ales să abandoneze drumul independent pe care şi l-a croit, în 2012, după ce a cerşit voturile brăilenilor.
Nu este cazul să analizez eu acum activitatea celor doi consilieri, pe nume Căpăţână şi Drăghincescu. Are cine să facă treaba asta, în special cei care i-au votat pe cei doi. Eu doar constat cât de mare este prăpastia între două persoane care au primit la un moment dat încrederea brăilenilor. De pildă, şi acum vorbesc doar în numele meu, d-na consilier Drăghincescu este pur şi simplu obositoare. Întâi de toate, Simona Drăghincescu este extrem de greu de urmărit. Sare de la una la alta, ridică tonul din senin şi îşi iese din pepeni aparent fără motiv. Trebuie să fii extrem de zen ca să reuşeşti să o asculţi pe d-na Drăghincescu chiar şi preţ de 2-3 minute, darămite să ai răbdare să citeşti un interviu cu dumneaei. Fosta independentă Simona Drăghincescu pare tot timpul pusă pe ceartă, pe scandal. Şi chiar şi atunci când are dreptate, tot se apucă să ţipe, să îţi creeze o stare de disconfort.
Despre consilierul judeţean Marian Căpăţână mărturisesc că nu ştiam prea multe lucruri. Nu l-am votat în 2012 şi probabil că nu am să îl votez nici în 2016, asta dacă el va decide să candideze pentru un nou mandat. Însă am citit săptămâna asta în publicaţia Obiectiv un interviu cu consilierul judeţean independent Căpăţână. De multă vreme nu am mai auzit un ales al brăilenilor să spună lucruri atât de simple şi de bun simţ. Şi mi s-a părut că le-a spus pe un ton moderat, calm, fără să i se umfle vena jugulară, fără să facă spume la gură precum obişnuiesc alţi consilieri mai mult sau mai puţin independenţi. Cât de mult contează pentru un politician să ştie să poată adopta tonul potrivit. Până şi când vorbea despre fostul satrap al Brăilei, Gheorghe Bunea Stancu, consilierul Căpăţână a îmbrăţişat un discurs echilibrat, fără jigniri, fără să se dea rotund că el a anticipat nu ştiu de când derapajele lui Stancu, că el a făcut şi a dres.
Bănuiesc că nu sunteţi atât de naivi încât să credeţi că am căzut în admiraţie faţă de alesul Căpăţână. Dimpotrivă, am precizat că nu l-am votat şi nici nu am să îl votez pe Marian Căpăţână pentru postul de consilier judeţean sau local, pentru simplul motiv că nu mi se par deloc competitivi consilierii independenţi, oricare ar fi aceştia. Consider însă că astfel de oameni tonici, reconfortanţi, cu multe idei de bun simţ ar trebui să ajungă să îi reprezinte pe brăileni şi, foarte important, să aibă pârghiile pentru a lua decizii, să nu mai fie simple obiecte de decor în CJ sau CLM.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii