Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Inculpatul Dasaev rămâne după gratii

ieri, magistraţii Tribunalului Brăila au prelungit măsura arestului preventiv faţă de Daniel Gabriel Husein, acuzat şi trimis deja în judecată pentru infracţiunea de tentativă de omor

 

Trimis în spatele gratiilor în septembrie 2018, în urma atacului violent de la Terasa “Music Pub”, inculpatul Daniel Gabriel Husein nu reuşeşte să îşi recapete libertatea. Ieri, judecătorii Tribunalului Brăila au prelungit măsura arestului preventiv faţă de Dasaev, aceasta fiind deja a 8-a lună de arest. “În baza prevederilor art. 348 alin. 2 din Codul de Procedură Penală (CPP), în referire la dispoziţiile art. 207 alin. 6 din CPP, raportat la prevederile art. 223 alin. 2 din CPP, constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive luată faţă de inculpatul Husein Daniel Gabriel, trimis în judecată prin rechizitoriul emis la data de 22.02.2019 de Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de omor calificat, port şi folosire fără drept de obiecte periculoase şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, fapte prevăzute de Codul Penal. Menţine în continuare măsura arestării preventive luată faţă de inculpatul Husein Daniel Gabriel pentru perioada 13 mai 2019 - 11 iunie 2019 inclusiv. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare pentru inculpat şi pentru Ministerul Public - Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila”, este soluţia pronunţată în camera de consiliu, la data de 13 mai 2019.

Dosarul în care inculpatul Husein este acuzat de infracţiunea de tentativă de omor se află înregistrat pe rolul instanţei, din data de 22 februarie. Procesul nu a început încă, întrucât mai întâi instanţa trebuie să ia o decizie cu privire la excepţiile invocate în cauză.

Reamintim că inculpatul Husein Daniel Gabriel, zis “Dasaev”, a fost arestat după ce procurorii l-au acuzat că ar fi înjunghiat doi sportivi ai Cuza Sport, de origine americană, în seara zilei de 15 septembrie 2018, pe holul băii Terasei “The Music Pub” de lângă patinoar. Conflictul a fost unul spontan, cei doi baschetbalişti ajungând la spital şi intrând direct în sala de operaţie.

Procurorul criminalist al Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila l-a trimis în judecată pe Husein, acesta fiind suspectul principal, în total, în dosar fiind vorba despre 9 inculpaţi. Dasaev va fi judecat pentru infracţiunile de tentativă de omor, port ilegal de armă albă şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Alţi 4 inculpaţi sunt acuzaţi de tulburarea ordinii publice, 3 paznici din club de mărturie mincinoasă şi un bărbat din Focşani pentru favorizarea infractorului, acesta fiind cel care l-a adăpostit pe Husein Daniel în timp ce era căutat de poliţişti.
Categorie articol: 

Comentarii