Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Inculpatul Dasaev, încă o lună de arest

magistraţii Tribunalului Brăila au prelungit măsura arestării preventive, luată faţă de inculpatul Husein Daniel Gabriel, pentru perioada 22 martie - 20 aprilie • soluţia poate fi atacată cu apel

 

Dasaev nu reuşeşte să iasă din spatele gratiilor. Tribunalul Brăila a constat legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive luată faţă de inculpatul Husein Daniel Gabriel, trimis în judecată prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de omor calificat, port şi folosire de obiecte periculoase, tulburarea ordinii şi liniştii publice. “Menţine în continuare măsura arestării preventive luată faţă de inculpatul Husein Daniel Gabriel pentru perioada 22.03.2019-20.04.2019 inclusiv. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare pentru inculpat şi pentru Ministerul Public - Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila”, este soluţia pronunţată la data de 22 martie.

Reamintim că Dasaev a ajuns în spatele gratiilor după ce procurorii l-au acuzat că ar fi înjunghiat doi sportivi ai Cuza Sport, de origine americană, în seara zilei de 15 septembrie 2018, pe holul băii Terasei “The Music Pub” de lângă patinoar. Conflictul a fost unul spontan. Cei doi baschetbalişti au ajuns la spital şi au intrat direct în sala de operaţie. Dasaev s-a prezentat singur la instanţă, pe 17 septembrie, deoarece, susţinea el, a aflat din presă de acuzaţiile care i se aduceau şi a venit să afle mai multe detalii despre acest lucru. La intrarea în instanţă, a pledat nevinovat în faţa jurnaliştilor. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila au dispus trimiterea în judecată a lui Husein Daniel.

Atacatorul de la Terasa “Music Pub” a fost trimis în faţa instanţei, în total fiind vorba despre 9 inculpaţi în acest dosar. Husein Daniel Gabriel va fi judecat pentru infracţiunile de tentativă de omor, port ilegal de armă albă şi tulburarea oridinii şi liniştii publice. Alţi 4 inculpaţi sunt acuzaţi de tulburarea ordinii publice, 3 paznici din club de mărturie mincinoasă şi un bărbat din Focşani pentru favorizarea infractorului, acesta fiind cel care l-a adăpostit pe Dasaev, în timp ce era căutat de poliţişti. Dosarul a fost trimis Tribunalului Brăila pentru soluţionare.

 
Categorie articol: 

Comentarii