Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Inculpat in crima de la "Diana", arestat in Insula Creta

Banuielile magistratilor braileni s-au adeverit. Saptamina trecuta, prin intermediul Centrului de Cooperare Politieneasca Internationala - Punctul National Focal, atasatul roman cu Afaceri Interne la Atena a comunicat instantei brailene ca Sorin Iancu, barbatul trimis in judecata pentru lovire, inculpat in dosarul crimei de la magazinul "Diana" - fost agent de paza la SC "Ying-Yang Security" SRL Braila, este arestat in Insula Creta, mai precis in Penitenciarul de maxima siguranta Neapoli, sub acuzatia de tentativa de omor. Desi era cercetat intr-un dosar penal, Iancu a parasit tara, ba, mai mult, si-a permis sa comita infractiuni cu violenta pe teritoriul altui stat. Potrivit sursei citate, braileanul a fost arestat preventiv in ziua de 24 iunie 2008, in orasul Heraclion din Insula Creta, pentru violenta domestica si incalcarea regimului armelor. Cu o zi inainte, el a amenintat-o cu moartea pe romanca Laura M., impreuna cu care locuia in Heraclion, a ras-o pe cap si i-a provocat leziuni corporale grave. Ulterior, el a fost pus sub acuzatia de tentativa de omor, pentru ca, din 30 iunie, sa fie transferat in Penitenciarul Neapoli.
In tot acest timp, infractorul era citat cu mandat de aducere la Braila, fiind inculpat in dosarul omorului de la "Diana". Culmea, initial, Iancu a fost suspectat ca l-a omorit in bataie pe Mihail Barbulescu - barbatul prins la furat parfum -, impreuna cu colegul sau Petrica Avram. Ulterior, acuzatiile au trecut asupra lui Sorin Tronaru. De altfel, Tronaru este singurul (fost) agent de paza de la "Ying-Yang Security" arestat in incidentul de acum mai bine de doi ani. Arestat pe data de 25 ianuarie 2008, la solicitarea Curtii de Apel Galati, Sorin Tronaru se afla inca in arest preventiv, din dispozitia magistratilor de la Tribunalul Braila. Instanta a reusit sa audieze mare parte din cei 32 de martori propusi de acuzare, la fiecare termen de judecata fiind emise citatii cu mandate de aducere. De altfel, multi dintre cei citati au primit amenzi de cite 500 de lei, pentru ca nu s-au prezentat la audieri. Exista, totodata, indicii ca unii dintre martori ar fi plecati in Spania sau Italia. Mai trebuie spus ca societatea la care au fost angajati cei trei inculpati in momentul savirsirii infractiunii a fost introdusa ca parte responsabila civilmente, astfel ca, daca instanta va fi de acord cu plata despagubirilor solicitate de familia victimei, in cuantum de 2 miliarde de lei vechi daune morale si 7.000 de lei daune civile, atunci "Ying-Yang Security" SRL va fi buna de plata, in solidar cu inculpatii. La un termen anterior - incercarea de a finaliza cit mai repede procesul -, judecatorul a cerut atasarea la dosar a tuturor declaratiilor date la urmarirea penala.
Reamintim ca in vara lui 2007, Tronaru, Iancu si Rusu, fosti agenti ai firmei de paza brailene, au fost trimisi in judecata pentru omor, respectiv lovire. Potrivit reprezentantilor acuzarii, in seara zilei de 4 noiembrie 2006, Sorin Tronaru l-a lovit pe Mihail Barbulescu dupa ce acesta fusese deja "aranjat" de colegii Iancu si Rusu, in timp ce zacea intins pe pardoseala, in stare de soc. Lovitura a fost atit de puternica, incit victimei i-a tisnit singe pe gura, intrind instantaneu in coma. Barbulescu a murit la scurt timp, in drum spre Spitalul Judetean Galati. Incidentul s-a petrecut intr-o magazie a magazinului "Diana" si in prezenta angajatilor. Desi victima, in stare de ebrietate, fusese perchezitionata, iar prejudiciul cauzat era unul modic - putin peste 200.000 de lei vechi! -, batausii firmei de paza nu s-au abtinut sa-si arate muschii si sa o reduca la tacere, aplicindu-i o corectie brutala.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii