Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Inconştienţi la volan, depistaţi de poliţişti în weekend

• un şofer suspect că ar fi consumat droguri, alţi doi băuţi şi un altul care conducea maşina, deşi numerele de înmatriculare provizorii erau expirate, sunt doar câteva exemple din “captura” poliţiştilor din weekend

 

Deşi poliţiştii brăileni organizează frecvent controale pe şoselele din municipiu şi judeţ, pentru descurajarea încălcării legislaţiei rutiere, încă mai există şoferi care nu se sperie de oamenii legii. Aşa se face că un bărbat în vârstă de 32 de ani, din Brăila, a fost oprit în trafic, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe strada Rândunicii, pentru un control de rutină. Testat cu aparatul drug test, rezultatul a fost pozitiv. Tânărul a fost condus la spital pentru recoltarea unor probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a substanţei psihoactive consumate. În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.

Alţi doi şoferi au fost depistaţi băuţi, unul sâmbătă seară, altul duminică dimineaţă. Cel depistat în prima zi de weekend are 41 de ani, este brăilean, şi a fost oprit de poliţişti în timp ce conducea maşina pe raza comunei Cazasu. Testat cu aparatul etilotest, rezultatul a arătat o îmbibaţie alcoolică de 0,88 mg/l. Celălalt şofer a fost oprit în trafic de către poliţiştii Poliţiei Oraşului Făurei, în timp ce conducea un autovehicul pe DC 39, în afara localităţii Horia, de altfel localitatea de domiciliu a acestuia. Aparatul etilotest a arătat că avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,72 mg/l.

Ambii conducători auto daţi de gol de aparatul etilotest au fost duşi la spital pentru recoltarea unor probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză au fost întocmite dosare penale şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Tot duminică dimineaţă a mai fost depistat în trafic un tânăr şofer, din comuna Gropeni, în timp ce conducea maşina pe DJ 212, dinspre Gropeni spre Tichileşti, deşi numărul de înmatriculare provizoriu era expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul neînmatriculat.

 

Rezultatele misiunilor de weekend ale poliţiştilor brăileni

 

În perioada 01- 03 noiembrie, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului, Serviciului pentru Acţiuni Speciale, poliţiilor orăşeneşti şi cei ai secţiilor de poliţie rurală arondate, sprijiniţi de jandarmi, au acţionat atât în municipiu, cât şi în localităţile din mediul rural, în zona pieţelor precum şi a celor cu profil discotecă, club, cafe-bar ş.a.m.d., pentru menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, precum şi a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Pe timpul activităţilor, au fost verificate 197 de societăţi comerciale, legitimate 660 de persoane şi oprite în trafic 442 de autovehicule, fiind testaţi cu aparatul etilotest 250 de şoferi. De asemenea, aceştia au constatat 92 de contravenţii, pentru care au fost aplicate sancţiuni în valoare totală de peste 32.000 de lei.

Dintre amenzile aplicate, 68 au fost pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 22 conform Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi 2 la alte acte normative.

Ca măsură complementară, poliţiştii au ridicat în vederea suspendării dreptului de a conduce patru premise de conducere, iar pentru neregulile depistate la vehicule au reţinut patru certificate de înmatriculare.
Categorie articol: 

Comentarii