Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Inclin sa cred ca, in sezonul urmator, echipa de handbal a Brailei va evolua intr-o cupa europeana"

Rezultatele obtinute in ultima vreme de handbalul feminin din Braila nu au trecut neobservate de conducerea federatiei de specialitate, care a hotarit ca recompensa organizarea in orasul nostru a editiei 2006 a Cupei "1 Decembrie". In acest sens, ieri s-a aflat la Braila Cristian Gatu, presedintele FRH, care a pus la punct toate amanuntele referitoare la competitia internationala ce se va derula in perioada 1-3 noiembrie la Sala Polivalenta.
La fel de dezinvolt ca atunci cind se lupta cu adversarii pe semicerc, fostul pivot al Nationalei a explicat care au fost argumentele ce au stat la alegerea orasului nostru pentru acest turneu.

- Cum a reusit Braila sa obtina privilegiul de a organiza Cupa "1 Decembrie"?
- Privilegiul este reciproc, pentru ca si autoritatile locale, in speta presedintele Consiliului Judetean, a acceptat din start acest parteneriat care este avantajos pentru ambele parti. Cu acest prilej, noi derulam Cupa "1 Decembrie", o competitie traditionala la care anul acesta vor participa cele mai puternice echipe de tineret de pe continent: campioana mondiala Danemarca, vicecampioana europeana Franta, viitoarea organizatoare a Campionatului Mondial Slovacia si bineinteles Romania, medaliata cu bronz la mondialele din Canada. Acest turneu foarte puternic l-am oferit, pe de o parte, Brailei pentru ca politica federatiei este aceea de a promova handbalul in toata tara, pe de alta parte ca o recompensa a faptului ca in orasul acesta a renascut handbalul feminin. Braila are acum o echipa competitiva si inca de pe acum inclin sa cred ca in sezonul urmator va evolua intr-o cupa europeana.
- Care este obiectivul echipei de tineret a Romaniei?
- Echipa de tineret, la fel ca si cea de junioare, nu mai are obiective fixate pe probleme strict legate de performanta sportiva de echipa. Obiectivele lor sint acelea de a promova catre echipa de senioare a unor jucatoare care sa acopere posturile deficitare. Evident ca trebuie sa cistigam toate meciurile ce se vor derula in sala Polivalenta din Braila. In acelasi timp noi vom urmari ca, din aceasta pleiada de jucatoare foarte tinere si talentate, sa gasim solutii pentru lotul de senioare.

"O urmaresc pe Alexandrina Soare, pentru viitoarea componenta a colectivului tehnic al lotului national de senioare"

- Cum este perceputa la nivelul federatiei evolutia ascendenta a handbalului feminin brailean?
- Datorita implicarii autoritatilor locale, a conducatorilor clubului brailean HC Dunarea a ajuns deja un nume in primul esalon al tarii. Mai mult, antrenoarea Alexandrina Soare, pe care eu o urmaresc de multa vreme este in poll position, pentru viitoarea componenta a colectivului tehnic al lotului national de senioare.
Asteptam insa un reviriment si in handbalul masculin brailean. Braila a dat pleiade intregi de jucatori in Liga Nationala masculina, iar acestia au pus sau chiar pun umarul la unele performante pe plan international cu echipele lor. Sper ca in curind o echipa masculina braileana sa calce pe urmele formatiei HC Dunarea pentru ca in acest oras sint antrenori de elita.
- Cum apreciati conditiile oferite de gazde?
- Am vazut o Sala Polivalenta destul de buna si am inteles ca in curind va intra in renovare, se va moderniza, am vizitat si sala LPS-ului si pot declara ca sint conditii foarte bune pentru aceasta competitie. Am mai constatat ca in orasul dumneavoastra oamenii de handbal dau dovada de multa seriozitate de aceea o sa dirijam, intr-un ritm cit mai ofensiv si alte competitii majore la Braila.
De altfel, daca totul va decurge conform asteptarilor si viitoarea editie se va derula tot la Braila.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii