Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Incidente violente si vehicule incendiate in suburbiile Parisului

Aproximativ 100 de tineri s-au confruntat, in cursul noptii de luni spre marti, cu agenti ai politiei franceze, incendiind vehicule si cosuri de gunoi intr-o suburbie a Parisului, scena unor incidente similare si in noiembrie 2005, relateaza Reuters.
Sapte agenti de politie au fost raniti usor, iar sase tineri au fost arestati in suburbia Seine-Saint-Denis, in confruntarile care au inceput in jurul orei 22.30 (23.30 ora Romaniei).
Tinerii au inceput sa dea foc masinilor ca reactie la o operatiune a politiei in timpul careia fusese arestat un barbat. Autoritatile nu cunosc inca numarul masinilor incendiate.
Incidente similare au avut loc si in suburbia vecina Clichy-Sous-Bois, unde au fost declansate violentele de anul trecut, in urma mortii a doi tineri care incercau sa scape de urmarirea politiei.
In cele trei saptamini de proteste care au afectat Franta anul trecut, tinerii din suburbiile locuite de imigranti au fost implicati in numeroase confruntari cu membri ai fortelor de ordine. Circa 9.000 de vehicule si citeva scoli au fost incendiate, iar Guvernul a fost nevoit sa instituie starea de urgenta pentru a reinstaura calmul.
Protestatarii, cei mai multi de origine africana sau araba, s-au plins de discriminare, de rata ridicata a somajului si de lipsa oportunitatilor.
Ministrul de Interne, Nicolas Sarkozy, afirma la acea vreme ca violentele demonstreaza ineficienta sistemului de imigrare si a propus modificarea mecanismelor de integrare sociala a strainilor. Propunerile sale au atras insa criticile formatiunilor de opozitie si a organizatiilor pentru apararea drepturilor imigrantilor.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii