Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Inchisoare pe viata pentru Mailat

Procuratura italiana a cerut, marti, condamnarea la inchisoare pe viata a romanului Nicolae Romulus Mailat, judecat la Roma pentru uciderea, in octombrie 2007, a Giovannei Reggiani, informeaza La Repubblica, in pagina electronica.
Sentinta in procesul lui Mailat, judecat pentru uciderea, tilharirea si agresarea sexuala a Giovannei Reggiani, urmeaza sa fie anuntata in cursul zilei de astazi. Giovanna Reggiani, in virsta de 47 de ani, a fost agresata in apropiere de gara Tor di Quinto din Roma, la 30 octombrie 2007, trupul acesteia fiind abandonat intr-un sant.
"Aceasta crima a fost savirsita de cineva", a subliniat procurorul Maria Bice Barborini, reamintind ca procesul se incheie chiar in ziua in care se implineste un an de la agresiune.
"Dosarul prezentat are rolul pedepsirii uneia dintre nenumaratele agresiuni impotriva femeilor", a continuat procurorul, subliniind ca exista toate circumstantele agravante pentru o pedeapsa maxima.
"Nu se poate spune ca Mailat nu a actionat cu cruzime. A lovit-o pe Reggiani cu un baston si i-a provocat leziuni atit de grave pentru a se asigura ca nu supravietuieste. Acelasi Mailat a recunoscut ca i-a furat geanta", a spus procurorul Barborini in pledoaria de doua ore.
Procurorul a tinut cont in primul rind de declaratiile Emiliei Neamtu, femeia care a fost martora la agresiunea din 30 octombrie 2007 si care a anuntat politia. Potrivit procurorului, acuzatiile la adresa lui Mailat ar fi fost dovedite si de marturia lui Dorin Obedea, socrul suspectului, cel caruia i-a fost data geanta victimei chiar in timpul agresiunii. De asemenea, mai multi martori afirma ca inculpatul era in stare de ebrietate.
Procedura de prezentare a probelor s-a incheiat ieri, prin pledoaria avocatului partii civile, Tommaso Pietrocarlo, si cea a lui Piero Piccinini, avocatul apararii.

Romulus Mailat afirma ca este "un tap ispasitor" pentru delictele
comise de romani in Italia

Romanul Nicolae Romulus Mailat a declarat la proces ca se simte "un tap ispasitor" pentru toate delictele comise de romani in Italia, relateaza pagina online a agentiei Adnkronos.
"Ma simt un tap ispasitor..., poate pentru toate delictele comise de
romani in Italia. Nu am cuvinte, nu am mai avut cuvinte. Ma incredintez dreptatii divine. Nu am vrut sa spun nimic in timpul
procesului pentru ca am inteles ca ar fi inutil. Vor cu orice pret un
vinovat pentru o infractiune atit de grava si cred ca eu am avut
ghinionul sa fiu ales tap ispasitor", a spus Mailat.
Romanul in virsta de 25 de ani este judecat pentru uciderea,
tilharirea si agresarea sexuala a Giovannei Reggiani.
Giovanna Reggiani, in virsta de 47 de ani, a fost agresata in
apropiere de gara Tor di Quinto din Roma la 30 octombrie 2007,
trupul acesteia fiind abandonat intr-un sant.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii