Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Inceput de an cu accidente de munca minore

La inceputul acestui an, Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Braila a inregistrat doar doua evenimente in domeniul sanatatii si securitatii in munca, ambele soldate cu incapacitarea temporara in munca a accidentatilor. Primul eveniment a avut loc in a doua zi a lunii in curs pe platforma santierului naval brailean. Concret, Stefan Andron, in virsta de 45 ani, salariat al "Aker Braila" in cadrul Departamentului Intretinere, s-a impiedicat de o teava in timp ce se deplasa in incinta unitatii si, in cadere, s-a lovit la glezna piciorului drept. Victima a fost transportata la Unitatea de Primire a Urgentelor unde i-a fost montat un aparat gipsat.
In data de 3 ianuarie in jurul orei 6.30, un salariat al Sucursalei locale de Distributie si Furnizare a Energiei Electrice (SDFEE) Braila a fost lovit de un autoturism in timp ce se deplasa cu bicicleta spre locul de munca. Incidentul a avut loc in localitatea Ianca, victima Ioan Stratulat, 59 ani, suferind o fractura la mina stinga.
"Cele doua incidente inregistrate in primele zile ale acestui an au caracter de accident de munca fiind in cercetarea comisiilor interne ale celor doi angajatori", a explicat inspectorul sef adjunct pe probleme de Sanatate si Securitate in Munca (SSM) al ITM Braila, Alexandru Munteanu.
Reamintim ca, potrivit informatiilor prezentate de conducerea ITM Braila, in urma unei analize efectuate, la finele lunii noiembrie anul trecut, numarul accidentelor notificate institutiei brailene este in scadere comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Pina la finele lunii noiembrie 2005, ITM Braila avea inregistrate 79 de incidente fata de 92 in anul 2004, deci cu 13 accidente mai putin.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii