Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Incepe reabilitarea centrului istoric al orasului

Incepind din aceasta luna, se vor demara lucrarile de reabilitare a cladirilor din centrul istoric al orasului, realizate in cadrul proiectului Phare 2004 - 2006, "Reabilitarea centrului istoric al Municipiului Braila". Ieri, intr-o sedinta a Consiliului Judetean, in prezenta tuturor partilor implicate, a avut loc predarea amplasamentelor catre constructori. Principalul rezultat al proiectului va consta in reabilitarea si refunctionalizarea Centrului Istoric al Municipiului Braila, complet integrat in peisajul urban, capabil sa raspunda cerintelor impuse de turismul cultural - istoric, si pregatit pentru a fi inclus in circuitele turistice nationale si internationale.
Reabilitarea este estimata sa dureze 18 luni, cu o perioada de notificare a defectelor de 12 luni si va costa aproximativ 11 milioane de euro. In proiect sint prevazute doua loturi. Primul cuprinde cladirile apartinind Consiliului Judetean: Muzeul Brailei - corpul B si C, Casa Memoriala "Panait Istrati", Centrul Cultural Nicapetre si sectia de etnografie a Muzeului de istorie.
In lotul al doilea vor fi reabiltate obiective aflate in patrimoniul Consiliului Local Municipal: strazi cu retelele edilitare aferente, Faleza Dunarii, parcul Gradina Mare, Piata Poligon si Piata Traian. In noiembrie 2008 lucrarile de constructii ar trebui sa fie terminate si noi sa avem un oras ca-n poveste. Asa cum ne-au declarat reprezentantii consortiului portughez "OPCA", prezenti, ieri, la semnarea contractelor, acestia garanteaza ca lucrarile la lotul 1 vor fi de cea mai buna calitate si nici un brailean nu se va putea plinge de rezultat: "Noi sintem o firma de renume, iar acest proiect este unul interesant, in care ne vom implica cu tot profesionalismul, asa cum facem de fiecare data. Stim cit de mult inseamna centrul istoric pentru acest oras si sintem convinsi ca toata lumea va fi multumita de rezultat".
Categorie articol: 

Comentarii