Mergi la conţinutul principal

Incepe Gradinita Estivala

In cadrul proiectului "Toti la gradinita! Toti in clasa I!", in perioada 1 - 14 septembrie, peste 300 de copii de etnie roma vor trece pragul Gradinitei Estivale. In program sint cuprinse comunele Visani, Gradistea, Sutesti, Lanurile, Viziru, Insuratei, Valea Cinepii, Baraganu, Bertesti, Spiru Haret, Scoala nr. 9 si Scoala nr. 24.
Programul urmareste pregatirea intensiva a copiilor saraci, care nu au frecventat gradinita, sa se adapteze mai usor la cerintele scolii. De asemenea, copiii care nu au frecventat gradinita vor intelege ce inseamna pregatirea in sistemul preprimar si se vor bucura de atentia educatoarelor, care ii ajuta sa faca primii pasi catre scoala.
Inspectorul scolar de specialitate, Alexandru Graur, a subliniat: "Se urmareste stimularea participarii copiilor la educatie, pregatirea minima necesara inainte de debutul scolar si cresterea ratei de succes scolar pentru copiii ce provin din grupuri dezavantajate. Activitatile incluse vor viza socializarea copiilor, jocuri de miscare, activitati artistice, dar si de educare a limbajului, activitati matematice si altele".
Inspectorul scolar pentru minoritati (romi) indeamna toti elevii care sint de etnie roma sa se identifice ca romi de la inceput, atit la unitatile scolare de care apartin cit si la ISJ. De asemenea, inspectorul Alexandru Graur si-a propus sa infiinteze o catedra de limba romani in orasul Braila, cit si la cele doua licee din Ianca, Grupul Scolar "Nicolae Oncescu" si Grupul Scolar Agricol. "Toti elevii romi care au intrat pe locurile speciale vor studia limba romani. Spre exemplu, la Iorga sint doi elevi olimpici: Alexandru Anton a obtinut locul I, la faza nationala a olimpiadei, iar Florin Decu mentiune, dar si locul al III-lea la “Istoria si traditiile romilor”", a mai spus Alexandru Graur.

Cadrele didactice de etnie roma merg la perfectionare

20 de cadre didactice de etnie roma din Braila vor pleca in curind spre Constanta, pentru a participa la cursuri de perfectionare.
Miine, patru dintre profesorii de etnie roma sint asteptati la Costinesti pentru a lua parte la "Cursul de formare initiala pentru cadrele didactice care predau limba romani". Profesorii braileni se intorc de la modul pe 4 septembrie. In perioada 8 - 12 septembrie, la Constanta se desfasoara un alt curs, intitulat "Cursul de formare in domeniul metodelor active - participative". Pentru acest modul s-au inscris 16 cadre didactice de etnie roma. Mai trebuie mentionat faptul ca toti cursantii beneficiaza de transport, cazare si masa gratuite, cheltuielile fiind suportate de Inspectoratul Scolar Judetean si Casa Corpului Didactic.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro