Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Incepe campania de vaccinare

Ministerul Sanatatii Publice va incepe campania de vaccinare antigripala gratuita dupa data de 15 octombrie. In acest sens, au fost achizitionate 1.850.000 doze de vaccin antigripal, in valoare de aproximativ 28 milioane de lei noi. Daca anul trecut au fost 1.050.000 doze de vaccin antigripal, prin recenta achizitie s-a dublat practic cantitatea de vaccin care se va administra grupelor de populatie cu risc inalt de complicatii produse de gripa. In aceasta categorie sint inclusi medicii, cadrele sanitare medii si personalul auxiliar, atit din spitale, cit si din unitatile sanitare ambulatorii, salariatii institutiilor de ocrotire si ai unitatilor de bolnavi cronici care, prin natura activitatii, vin in contact respirator cu pacientii sau asistatii etc.
In acest an, MSP a achizitionat o cantitate totala de 5.394.445 doze de vaccin, in valoare de aproximativ 39 milioane lei noi pentru sezonul rece.
La fel ca in fiecare an, calendarul de vaccinari al MSP prevede administrarea in maternitati a vaccinului antihepatic B la 24 ore si a vaccinului impotriva tuberculozei la 4-7 zile de la nastere, iar la externarea nou-nascutului, programul complet de vaccinari, la medicul de familie. De asemenea, copiii cu virsta cuprinsa intre 12 si 15 luni vor fi vaccinati cu vaccinul rujeolic-rubeolic-oreion pentru a fi protejati impotriva celor trei boli ale copilariei: rujeola, rubeola si oreion. Calendarul vaccinarilor cuprinde si campaniile scolare; astfel, in clasa l se administreaza vaccinul antirujeolic si cel diftero-tetanic, in clasa a lll-a se face vaccinul poliomielitic si hepatic B, in clasa a Vlll-a vaccinul diftero-tetanic si rubeolic, doar pentru fete, iar in clasa a Xll-a vaccinul hepatic B.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii