Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Incep Testele Nationale

Aproximativ 3.000 de elevi absolventi ai claselor a VIII-a sint asteptati, astazi, in centrele de examinare pentru a participa la primul examen din seria testelor nationale, la Limba si literatura romana. In judetul Braila s-au organizat 13 centre de testare, dintre care 7 in mediul urban si 6 in mediul rural, si 4 centre de evaluare. Simbata si duminica, au avut loc, la Inspectoratul Scolar Judetean, sedinte publice pentru tragerea la sorti a membrilor comisiilor de testare si evaluare. Dupa cum a declarat purtatorul de cuvint al Inspectoratului scolar, prof. Maria Stefan, Inspectoratul Scolar Judetean Braila a luat toate masurile necesare desfasurarii in cele mai bune conditii a Testelor Nationale pentru ca acestea reprezinta un eveniment important pentru absolventii claselor a VIII-a, dar si pentru parintii elevilor, care stiu ca soarta copiilor lor depinde in mare masura de reusita acestui examen. Pentru evitarea oricaror probleme, candidatii au fost sfatuiti sa mearga, inca de ieri, la centrele de testare unde stiu ca au fost repartizati, sa verifice daca sint inscrisi pe liste si in ce sali vor intra pentru sustinerea probei.
Proba la matematica este programata in 20 iunie, iar testul scris la istorie sau geografie, la alegerea elevilor, va avea loc in 21 iunie. Rezultatele partiale vor fi afisate in 24 iunie, iar intre orele 16.00 si 20.00 se vor putea depune contestatii. Afisarea rezultatelor finale va avea loc in data de 28 iunie, pina la ora 16.00, interval in care vor fi solutionate contestatiile.
Pentru a ajunge in clasa a IX-a, se va lua in calcul media la testele nationale, cu o pondere de 50% si media de absolvire a claselor V-VIII, cu o pondere de 50%. Pentru admiterea la liceele vocationale sau la clasele cu predare a unei limbi moderne in regim bilingv, candidatii au sustinut si probe de aptitudini sau probe de verificare a cunostintelor de limba moderna.
In caz de nepromovare a testarii nationale, absolventii clasei a VIII-a pot fi repartizati in clasa a IX-a, la Scolile de Arte si Meserii.
Categorie articol: 

Comentarii