Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Incendiu la un depozit de seminţe de floarea soarelui, în municipiu

• pagubele sunt destul de mari, incendiul mistuind, printre altele, o mare parte din acoperiş, aproape 30 de tone de seminţe, 4 cuptoare de prăjit, dar şi aparatura electronică • un alt incendiu a avut loc în bucătăria unui hotel, în aceeaşi zi

 

Vineri dimineaţă, în jurul orei 04.00, echipaje de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Dunărea” al judeţului Brăila au intervenit cu patru autospeciale de stingerea cu apă şi spumă, o autospecială de salvare de la înălţime şi o ambulanţă SMURD pentru lichidarea şi limitarea unui incendiu izbucnit la un depozit cu seminţe de floarea soarelui situat în municipiul Brăila.           

Au ars acoperişul cu o suprafaţă de circa 750 metri pătraţi, aproximativ 30 tone de seminţe de floarea soarelui şi dovleac, arahide, patru cuptoare de prăjit, şase maşini de ambalat seminţe, aparatură electronică. Incendiul s-a extins şi la două magazii lipite de acest depozit, ale unei alte societăţi comerciale, unde au ars două vitrine frigorifice, o ladă frigorifică, scaune şi uşi din lemn şi un autoturism.

Pe timpul acţiunilor de stingerea a incendiului s-a acţionat şi pentru protejarea clădirilor din vecinătate.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost depozitarea jarului rezultat în urma prăjirii seminţelor în apropierea materialelor combustibile, potrivit unui comunicat de presă emis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Brăila.

În momentul izbucnirii incendiului în depozit nu se afla personal.

Tot vineri, un alt incendiu a izbucnit în bucătăria unui hotel de pe strada Grădina Publică din municipiu. Pompierii brăileni au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă. Inclusiv angajaţii hotelului au participat la stingerea focului.
Categorie articol: 

Comentarii