Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Incendiu la “Bălcescu”. 600 de elevi şi profesori evacuaţi

• acesta a fost scenariul unui exerciţiu ce a vizat modul de reacţie a elevilor în cazul în care s-ar produce o astfel de situaţie • astăzi, cnnb-iştii trebuie să demonstreze că sunt pregătiţi să facă faţă şi unui cutremur

 

În săptămâna “Şcoala Altfel”, Colegiul Naţional “Nicolae Bălcescu” a organizat un

exerciţiu de simulare a unui incediu. Exerciţiul a început la ora 11.00, scenariul fiind “producerea unui incediu la panoul electric situat la parterul clădirii”. Scopul simulării a vizat modul de reacţie a elevilor în cazul în care s-ar produce o astfel de situaţie, urmărind în acelaşi timp modul în care se realizează evacuarea elevilor şi cadrelor didactice şi auxiliare.

“Prin acest exerciţiu am urmărit modul de comportare a elevilor în cazul producerii unei astfel de situaţii de urgenţă. De asemenea, s-a pus accent pe modul de executare a evacuării. În paralel cu activitatea de evacuare am urmărit şi modul de acţionare a echipei de primă intervenţie de la nivelul unităţii de învăţământ. Evacuarea elevilor s-a realizat prin adunarea tuturor elevilor în raionul de evacuare, care se află pe Bld. Al I. Cuza. După ce profesorii au verificat dacă toţi elevii sunt în zona de siguranţă, aceştia au intrat apoi în curtea şcolii unde se afla o autospecială cu apă şi spumă şi o echipă de la Detaşamentul I Pompieri, Garda I de Intervenţie Brăila. Aceştia au executat o misiune de recunoaştere în teren pentru verificarea fiabilităţii planului în caz de incendiu”, ne-a declarat căpitan Florin Chivu, din cadrul ISU “Dunărea” Brăila.

La exerciţiu a fost prezent şi un echipaj al Poliţiei Locale, care a întrerupt circulaţia în zonă pentru o perioadă de circa 15 minute.

Simularea s-a finalizat cu un exerciţiu de mânuire a unui stingător, executat de un subofiţer din echipajul de intervenţie prezent la faţa locului. La sfârşitul activităţii, elevii au primit calificativul “Foarte bine”.

Astăzi, cnnb-iştii vor fi supuşi unui nou “test”, de data aceasta verificându-se modul de reacţie în cazul producerii unui cutremur.

Ambele simulări organizate de Colegiul “Bălcescu” se realizează cu sprijinul ISU “Dunărea” Brăila şi Poliţia Locală.

 
Categorie articol: 

Comentarii