Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Incendiu intr-un autobuz cu 40 de pasageri din Franta

Un incendiu de origine criminala a distrus joi seara un autobuz care transporta 40 de persoane la Chalon-sur-Saone, in centrul Frantei, fara a provoca victime, iar vineri nici un autobuz nu circula in oras, in semn de protest, relateaza AFP.
Incendiul intervine in timp ce la Marsilia (sud-est) se desfasoara procesul a doi minori dintr-o suburbie, acuzati ca au participat la incendierea unui autobuz in 2006, incident soldat cu ranirea grava a unei studente de origine senegaleza, in virsta de 27 de ani.
Potrivit primelor elemente ale anchetei, focul a fost declansat sub o bancheta din spatele autobuzului, de unul sau mai multi pasageri tineri, care au urcat la o statie aflata in apropierea a doua licee si au coborit imediat dupa aceea.
Un singur incendiator, probabil minor, era cautat vineri de anchetatori, a declarat o sursa judiciara.
Soferul a incercat fara succes sa stinga incendiul cu ajutorul unui extinctor, in timp ce pasagerii coborau din autobuz, care a fost cuprins de flacari chiar in centrul localitatii.
O serie de expertize sint in curs de desfasurare, pentru a determina daca la declansarea incendiului a fost utilizat un produs combustibil.
Categorie articol: 

Comentarii