Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Incendiile izbucnite in sudul Turciei ar putea afecta o suprafata de 4.000 de hectare

Pompierii turci, asistati de avioane si elicoptere, depun eforturi pentru controlarea incendiilor care risca sa devasteze 4.000 de hectare de padure din provincia Antalya, o importanta destinatie turistica, au anuntat autoritatile, citate de Reuters.
Flacarile se apropie de vechiul amfiteatru grec din Aspendos, situat la 37 de kilometri de statiunea mediteraneana Side, a declarat purtatorul de cuvint al Directiei Padurilor din Antalya, Aydogan Turedi.
Provincia Antalya contine numeroase vestigii ale civilizatiei elene si este vizitata anual de circa sapte milioane de turisti, in special in sezonul estival.
"Incendiile nu ameninta zonele turistice, dar sint aproape. Focarul incendiului a fost identificat in apropierea unui riu utilizat de turisti pentru rafting", a adaugat Turedi.
Cinci sate au fost evacuate, patru dintre acestea fiind afectate grav de incendii, alimentate de rafale puternice de vint. Nu au fost semnalate victime iar cauza incendiilor nu a fost inca depistata de autoritati.
Sapte avioane si elicoptere s-au alaturat eforturilor de stingere a incendiilor, dar rafalele de vint si temperaturile ridicate ingreuneaza operatiunile.
"Acesta este unul din cele mai mari incendii din istoria Antalyei in ceea ce priveste aria afectata si pagubele provocate", a subliniat oficialul turc.
"Ar putea afecta o arie de 4.000 de hectare", a adaugat acesta. "Nu putem delimita in mod clar aria (distrusa) din cauza fumului dens", a precizat el.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii