Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Incendiile din insulele Canare sint "stabilizate"

Cele doua incendii care au devastat timp de mai multe zile insulele spaniole Tenerife si Gran Canaria par a fi "stabilizate" de pompieri, in sensul ca perimetrele pe care se desfasoara nu mai avanseaza, au anuntat autoritatile locale, citate de AFP.
In nordul insulei Tenerife, "suprafata afectata de 14.870 de hectare nu s-a extins", a declarat purtatorul de cuvint al autoritatilor insulare.
"Incendiile nu sint "controlate", ci "stabilizate", ceea ce reprezinta nivelul imediat inferior", respectiv ca suprafata afectata nu se mai extinde, explica oficialul citat, care lucreaza la centrul de coordonare a echipelor de interventie de pe insula.
Aproximativ 900 de persoane au fost mobilizate in nordul insulei Tenerife, pentru a stinge incendiile, acestea fiind sprijinite de sase elicoptere si un avion-cisterna.
Mijloacele aeriene ar trebui consolidate in cursul zilei cu doua avioane si doua elicoptere suplimentare, potrivit purtatorului de cuvint.
Celelalte incendii care afecteaza zona centrala din insula vecina Gran Canaria si care s-au declansat vineri, par, de asemenea sa stagneze, dupa ce au distrus 20.000 de hectare si au determinat evacuarea, luni, a mai multe mii de persoane, potrivit unei surse din cadrul administratiei insulei.
"Toate focarele sint in prezent stabilizate. Pompierii se concentreaza pe un singur front si vor survola zona pentru a vedea daca incendiul este sub control", a comentat un purtator de cuvint al administratiei din Gran Canaria.
O parte dintre cele 5.200 de persoane evcuate luni din Gran Canaria au putut reveni la locuintele lor marti seara, pericolul reprezentat de incendii fiind in mare parte inlaturat.
Categorie articol: 

Comentarii