Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Incatusat, pentru ca a refuzat sa i se recolteze singe

Procurorii braileni au dispus punerea in miscare a actiunii penale si trimiterea in judecata a lui Grigore Savele, de 37 de ani, din Braila, in baza art. 79 alin. 4 din OUG 195/2002 (refuz de a se supune testelor pentru depistarea alcoolemiei).
Potrivit dosarului penal solutionat de procurorul Mihaela Marinescu, de la Parchetul Local, in noaptea de 5/6 iulie 2005, in jurul orei 0.45, politistii aflati in patrulare pe strada Matei Basarab au oprit pentru control Dacia Break cu numarul de inmatriculare BR-02-XNN, condusa de Grigore Savele. Oamenii legii i-au cerut suspectului actele la control, dar acesta a spus ca "nu are la el nici un act". Savele mirosea puternic a alcool, astfel ca i s-a cerut sa se supuna testului cu aparatul etilotest. Si de data aceasta, a refuzat. Nici cind a fost dus la spital, pentru recoltarea de singe necesar stabilirii alcoolemiei, nu a fost mai cooperant. Invinuitul era atit de "zbuciumat", incit politistii au fost nevoiti sa-i puna catuse la miini.
Comportamentul lui Savele, ca si refuzul acestuia, au fost consemnate intr-un proces-verbal, au fost audiati doi martori, dupa care a fost intocmit dosar de urmarire penala. Pe parcursul anchetei, invinuitul a recunoscut ca, in seara respectiva, consumase alcool la domiciliul surorii, dupa care a condus autoturismul pe strada Nicopole, pina pe Matei Basarab, unde a fost oprit de politisti.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii