Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Inca un suspect de gripa aviara in Indonezia

Un indonezian ai carui copii au murit recent, fiind suspecti de gripa aviara, a fost spitalizat cu simptome asemanatoare celor provocate de virusul H5N1, a anuntat, miercuri, un oficial din cadrul Ministerului Sanatatii de la Jakarta, citat de AFP.
Barbatul in virsta de 43 de ani a fost transportat de urgenta la spitalul Hasan Sadikin din Bandung, in vestul insulei Java, avind febra mare si dificultati respiratorii, a precizat Hariyadi Wibisono.
Doi dintre copiii pacientului, un baiat de trei ani si o fata in virsta de 13 ani, au murit in ultimele zile, existind suspiciuni ca decesele au fost cauzate de infectia cu virusul H5N1 al gripei aviare. Testele locale au confirmat ca adolescenta in virsta de 13 ani a decedat ca urmare a contractarii acestui virus.
Un al treilea copil al aceleiasi familii, o adolescenta in virsta de 15 ani, a fost de asemenea internata la Bandung, prezentind simptome similare.
Familia locuia intr-o zona cu multe ferme avicole si membrii sai au intrat in contact cu gaini moarte, a adaugat Wibisono.
Oficiali, numarul victimelor gripei aviare in Indonezia este de 12 in prezent. Victimele ar putea fi insa mai numeroiase, data fiind colectarea defectuoasa a informatiilor de sanatate publica pe cele 6.000 de insule ale arhipelagului indonezian.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii