Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Inca patru arestari in cazul atacului asupra lui Buricea

Ieri, dupa amiaza, instanta a emis mandate de arestare preventiva pentru inca patru indivizi care ar fi participat la atacul comis pe 4 octombrie asupra blocului in care locuieste familia Buricea, din cartierul Radu Negru. Ionut Ranette, Angelin Ciurea, Sorin Lazar si Gabriel Chioreanu sint cautati acum pentru executarea celor 30 de zile de privatiune de libertate dictate de judecatori pentru distrugere si ultraj contra bunelor moravuri cu tulburarea grava a linistii publice, asa cum a patit si Radu Bogateanu, zis "Romica", liderul grupului "Catali". Toti cei cinci au fost dati in urmarire generala si consemn la frontiera.
Angelin Ciurea este cunoscut organelor de cercetare penala, acesta fiind implicat, in urma cu citeva luni, intr-o alta confruntare intre grupuri rivale. Atunci, Angelin, impreuna cu alti insi, ar fi pus la cale “pedepsirea" a doi frati care sint in grupul Buricea, dind buzna peste acestia chiar la un priveghi. Ulterior, fratii respectivi, ale caror masini au fost distruse in atacul din 4 octombrie, ar fi ripostat, atacindu-i cu sticle asemanatoare unor coctailuri Molotov pe cei din familia Ciurea, cunoscuti drept membri ai grupului “Catali".

Bilant: 12 arestari, din care 5 in lipsa

Pina la aceasta data, in cazul atacului comis cu pietre si bite asupra blocului T de pe Str. Sebesului, in care locuieste familia fratilor Buricea, liderii grupului din Radu Negru, instantele de judecata au emis 12 mandate de arestare. Sase indivizi au fost arestati a doua zi dupa atac, acestia fiind retinuti de “mascati" chiar in noaptea producerii evenimentului.
Intre cei sase se numara si Adrian Balan, zis “Adi", considerat “mina dreapta" a lui “Romica Catali", nimeni altul decit individul prins si pus apoi in libertate de catre politisti, dupa ce, aplicind modificarile Codului Penal, o instanta ii anulase, lui si lui Bogateanu, mandatul de arestare si masura urmaririi generale pentru un ultraj la politisti, comis in februarie.
Simbata, inca un individ a fost arestat in cazul atacului de pe strada Sebesului.
Luni, insusi Radu Bogateanu a primit mandat, emis insa in lipsa. Totodata, el a fost dat in consemn la frontiera si in urmarire generala. Mandatul emis pe numele sau consemna ca lasarea sa in libertate prezinta pericol pentru ordinea si linistea publica. Ieri dupa amiaza, alti patru indivizi au fost arestati dupa modelul “Romica", in lipsa. Toti patru sint disparuti de la domiciliu, potrivit anchetatorilor, motiv pentru care au fost dati si ei in urmarire generala.

Batalie incheiata cu reclamatiile a numai trei persoane

Reamintim ca in seara de 4 octombrie, chiar la schimbarea turelor de ordine publica ale Politiei, in jurul orei 22, mai multi indivizi -citeva zeci, s-a spus - au atacat cu pietre blocul in care locuiesc parintii celor doi Buricea din Radu Negru. Intimplarea a facut ca ferestrele mai multor apartamente au fost sparte, oameni nevinovati speriindu-se de moarte.
“Mascatii", aflati in apropiere - ei schimbind tura pe traseu, iar in ultima vreme chiar in zona Radu Negru - au intervenit tragind cinci focuri de arma si retinind 20 de suspecti.
Tot atunci, atacatorii au busit cu bitele masinile de lux ale fratilor Ciocan, parcate in fata blocului T. Reparatia fiecarui bolid in parte costa, potrivit proprietarilor, 7.000 de euro pe putin. Curios este ca doar trei persoane au depus plingeri in acest caz: proprietarii celor doua masini distruse si tatal celor doi Buricea.
Desi in noaptea respectiva mai multe familii din imobilul de pe Sebesului s-au aratat ingrijorate ca li s-au spart geamurile caselor, nici un vecin al familiei Buricea nu a depus plingere.
Fiind un caz flagrant de atentat la siguranta mai multor cetateni, anchetatorii au incadrat fapta ca ultraj contra bunelor moravuri cu tulburarea grava a linistii publice si distrugere. Vom reveni.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii