Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Inca o transa de bani pentru brailenii inundati anul trecut

Cei ale caror case au fost afectate de inundatii vor primi si anul acesta bani si materiale de constructii pentru refacerea imobilelor. In acest sens, Guvernul a alocat 18 milioane de lei noi pentru reconstructia caselor afectate de inundatii si 22 de milioane de lei pentru materiale de constructii. In cadrul celei mai recente sedinte de guvern, ministrul delegat pentru Lucrari Publice si Amenajarea Teritoriului, Laszlo Borbely, a anuntat ca suma totala alocata de Guvern In acest an pentru reconstructia caselor se ridica la 960 miliarde lei vechi.
In anul 2005, Guvernul a alocat In acelasi scop 1.550 miliarde lei. De mentionat ca nu se distribuie banii propriu-zis, materialele urmind sa se achizitioneze In mod centralizat prin Agentia Nationala pentru Locuinte, conform abilitarii date prin lege. Astfel, distribuirea acestora se va face ca si pina acum, prin autoritatile administratiei publice locale, autoritati care coordoneaza reconstructia sau reabilitarea caselor de locuit pe masura eliberarii amplasamentelor de resturile cladirilor distruse si a obtinerii rezultatelor expertizelor tehnice.

Casele din municipiu mai au de asteptat

In ceea ce priveste judetul nostru, asa cum ne-a declarat subprefectul Dumitru Popa, din aceasta transa vor primi materiale de constructii ultimele doua case darimate de la Bertesti: "Mai ramasesera doua case care fusesera darimate si acum, pina la sfirsitul anului, le vom construi si pe acestea. Proiectul este standard, respectiv case cu doua camere. Trebuie stabilita o comisie de la prefectura, de la CJ si de la primarie, care va face receptia materialelor. Apoi vom vedea daca se vor face cu o firma de constructie sau in regie proprie. Dar daca le facem si pe astea doua, atunci am terminat cu casele afectate de inundatii din judet".
Daca in teritoriu lucrurile par sa se fi rezolvat, nu la fel se poate spune si despre municipiu, unde inundatiile au produs de fapt cele mai mari pagube. Primarul Constantin Cibu ne-a explicat ca, daca imobile darimate nu mai exista, sint destule care au fost doar partial afectate si pentru care nu au mai ajuns banii anul trecut: "Sint foarte multe locuinte care au fost doar afectate, dar pentru care am dat ori prea putine materiale anul trecut - si alea provenite din sponsorizari - sau deloc. Asa ca acum speram sa primim si noi destule materiale sa le dam si celor care se gasesc in situatia asta. Dar, deocamdata, nu am fost informati cit si ce vom primi. Eu sper ca saptamina viitoare sa se stie sigur, ca vine toamna si nu e deloc bine".
Categorie articol: 

Comentarii