Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Inca doi suspecti in cazul hotului ucis in bataie de agentii "Ying-Yang"

Crima petrecuta in ziua de 4 noiembrie, cind un barbat prins ca furase doua flacoane de parfum din supermarketul "Diana" a fost omorit in bataie de agentii de paza ai firmei "Ying-Yang", s-a dovedit a fi un caz extrem de complex pentru anchetatori. Cu fiecare zi ce trece, apar noi indicii, noi piste de urmat si noi suspecti.
Vinerea trecuta, Politia si Parchetul de pe linga Tribunalul Braila au mai identificat un suspect, pe Sorin Iancu, in virsta de 23 de ani, agent de paza al firmei "Ying-Yang Security" - coleg cu presupusul autor al omorului, Adrian Rusu - si l-au prezentat instantei de judecata, cu propunere de arestare preventiva. La fel ca si in cazul suspectului numarul 1, judecatorul a respins propunerea de arestare, insa din cu totul alte motive. Potrivit purtatorului de cuvint al Tribunalului Braila, judecator Lenuta Mocanu, din probele administrate nu rezulta ca Iancu ar fi autorul omorului. "Judecatorul a constatat ca nu acesta se face vinovat de savirsirea infractiunii. Fata de materialul de urmarire penala existent, Iancu Sorin poate raspunde doar pentru leziunile faciale produse victimei, care ar fi necesitat 5 - 7 zile de ingrijiri medicale. Aceste leziuni nu au condus, insa, la moartea victimei", ne-a declarat magistratul. In replica, procurorul care se ocupa de caz este de parere ca, dimpotriva, sint indicii ca Iancu ar fi fost partas la omor. "La propunerea de arestare, s-au luat in considerare declaratiile mai multor martori oculari, care l-au vazut pe inculpat in timp ce lovea victima. Exista indicii ca el a savirsit fapta pentru care este cercetat", ne-a declarat procurorul anchetator. In consecinta, Parchetul a declarat, din nou, recurs impotriva hotaririi instantei de judecata.
In ceea ce-l priveste pe primul suspect in cazul crimei de la "Diana", Petrica Adrian Rusu, acesta a fost pus in libertate intrucit judecatorii au considerat ca "lasarea lui in libertate nu constituie un pericol pentru ordinea publica". Potrivit purtatorului de cuvint al Tribunalului Braila, in cazul lui Rusu, nu sint indeplinite conditiile prevazute de lege pentru a se dispune arestarea preventiva. "Trebuie sa existe un pericol social fata de fapta savirsita, precum si pericolul social al inculpatului. Judecatorul a considerat ca a doua cerinta nu este indeplinita", ne-a declarat sursa citata. Desi Parchetul a declarat recurs impotriva hotaririi prin care Petrica Rusu a fost, practic, pus in libertate, ieri, Curtea de Apel Galati a dat cistig de cauza judecatorilor braileni. In consecinta, exista doi suspecti de crima, retinuti timp de 24 de ore, dar eliberati ulterior din diverse motive.

Bataia a fost surprinsa de camerele de supraveghere, dar filmarea a fost stearsa

Surprizele nu se termina, insa, aici. Potrivit judecatorului Lenuta Mocanu, exista indicii ca ar exista si un al treilea suspect in cazul agresiunii de la supermarketul "Diana", a carui identitate nu a putut fi, deocamdata, dezvaluita. In plus, agresiunea a fost filmata de cel putin o camera de supraveghere aflata la locul faptei, insa ulterior caseta a fost stearsa pur si simplu. "Judecatorul a retinut ca s-a filmat totul, dar ca s-au facut stergeri ale inregistrarilor de pe caseta. Se fac, in continuare, cercetari", a spus magistratul. Nu se stie deocamdata cine a sters inregistrarea respectiva.
Reamintim ca, potrivit primelor cercetari, in ziua de 4 noiembrie 2006, Petrica Adrian Rusu, 21 de ani, agent de paza la firma "Ying-Yang Security", a fost solicitat de catre unul din colegii de serviciu la supermarketul "Diana" de pe B-dul Independentei, unde Mihail Barbulescu, aflat in stare de ebrietate (medicii legisti i-au gasit ulterior o alcoolemie de peste 2 grame la mie alcool in singe), sustrasese doua flacoane de parfum. Hotul a fost dus in biroul sefului de unitate, de fapt, un depozit al supermarketului, pina la sosirea celorlalti agenti de paza si a jandarmilor. Acolo s-a petrecut agresiunea. "Inculpatul Rusu Petrica Adrian i-a aplicat victimei o serie de lovituri in zona abdomenului, din fata, provocindu-i leziuni grave care au condus, in final, la decesul acesteia", precizeaza reprezentantii acuzarii. Potrivit certificatului medico-legal existent la dosar, barbatul de 27 de ani omorit in bataie a decedat din pricina "socului hemoragic consecutiv unui traumatism abdominal cu ruptura hepatica si hemoperitoneu". Se pare, insa, ca nu a existat unul, ci mai multi agresori. Vom reveni.
Categorie articol: 

Comentarii