Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Inaugurare cu mascaţi

• deşi nu se aflau pe lista invitaţilor, la inaugurarea noului Club Melody, de pe Şoseaua Râmnicu Sărat, la mai puţin de două ore de la începerea petrecerii, şi-au făcut apariţia zeci de poliţişti, jandarmi, inspectori ISU ori de muncă, însoţiţi de mai multe grupe de mascaţi de la Serviciul Acţiuni Speciale • existau informaţii că printre oaspeţi s-ar afla nume sonore din lumea interlopă, inclusiv membri ai clanului Corduneanu din Iaşi • s-a aplicat o singură sancţiune contravenţională pentru nerespectarea legilor privind drepturile de autor

 

Razie de amploare la clubul Melody, de pe şoseaua Râmnicu Sărat nr. 109, proaspăt deschis. Ianugurarea a avut loc vineri seara, când petrecerea a început la ora 22.00, invitaţii sosind, unul câte unul, cu maşini de lux. După mai puţin de două ore însă, şi-au făcut apariţia mascaţii, ca trupe de sprijin pentru  poliţişti, jandarmi, pompieri şi inspectori de muncă.

Acţiunea a fost demarată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila, începând cu ora 24.00. Au participat circa 70 de lucrători, adică poliţişti, jandarmi, lucrători ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă. De la IPJ au fost în plină acţiune poliţişti de la judiciar, economic, ordine publică şi Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, plus lucrătorii de la Serviciul Acţiuni Speciale (mascaţii). Au fost verificate condiţiile de funcţionare a clubului, dar s-au efectuat şi verificări pentru depistarea persoanelor şi bunurilor urmărite în temeiul legii. Poliţiştii nu au constatat fapte penale sau contravenţionale. Totuşi, existau informaţii cu privire la prezenţa în club a mai multor membri ai unor grupări infracţionale din ţară, astfel că poliţiştii nu puteau sta liniştiţi, mai ales că erau câteva persoane din clanul Cordunenilor, din Iaşi, grupare cunoscută ca fiind periculoasă.

Acţiunea poliţiştilor a avut caracter preventiv. Au fost legitimate 199 persoane şi au fost oprite şi controlate în trafic zeci de autoturisme. S-a aplicat doar o sancţiune contravenţională, în valoare de de 6.000 lei, conform legii  8/1996, privind drepturile de autor.
Categorie articol: 

Comentarii