Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Impact violent între o maşină cu nuntaşi şi un microbuz

* şase dintre victime au suferit leziuni grave, şoferiţa care a produs accidentul ajungând în comă la Galaţi * cu o oră înainte, un alt tânăr a ajuns l-a spital după ce s-a lovit de un copac şi apoi de două garduri, din cauza stării avansate de ebrietate în care conducea

Şase persoane au fost grav rănite şi o a şaptea a suferit leziuni uşoare, după ce o maşină cu nuntaşi s-a izbit violent de un microbuz căruia nu i-a acordat prioritate. În urma impactului, ambele autovehicule au fost proiectate pe trotuar, unde au accidentat doi pietoni, microbuzul avariind apoi şi o conductă de gaze. Şoferiţa care a produs accidentul a ajuns în comă la Galaţi, unde ulterior a mai fost transferată o pasageră tot din maşina nuntaşilor. Traficul în zonă a fost blocat timp de aproximativ trei ore, până poliţiştii au reuşit să finalizeze cercetările.
Accidentul a avut loc în jurul orei 5.30, la intersecţia străzilor Calea Galaţi cu Cezar Petrescu, unde carosabilul era uscat, iar iluminatul public încă funcţiona. Florentina Neacşu (32 de ani) se întorcea de la o nuntă din cartierul Brăiliţa, având în autoturismul pe care îl conducea ("Fiat Punto" cu numărul de înmatriculare BR-77-ASF) încă trei persoane. Când a ajuns la Calea Galaţi, şoferiţa nu a respectat semnificaţia indicatorului "STOP" şi a pătrus în intersecţie, tamponându-se cu microbuzul "Fiat Ducato", cu numărul de înmatriculare B-96-GEB, condus regulamentar de Marian Voicu (31 de ani), şofer profesionist angajat la o firmă de transport persoane. "În urma impactului, ambele autovehicule au fost proiectate pe trotuarul din stânga direcţiei de mers a microbuzului, accidentând doi pietoni care se aflau pe trotuar. Totodată, microbuzul a avariat o conductă de gaz metan, fiind necesară intervenţia angajaţilor «Distrigaz». Celor doi şoferi le-au fost recoltate probe biologice de sânge, pentru stabilirea gradului de alcoolemie, în cauză întocmindu-se dosar de cercetare penală", a precizat comisar Dorel Vâlsan, adjunctul şefului Serviciului Poliţiei Rutiere Brăila.
La faţa locului au ajuns şi echipaje ale Detaşamentul 1 de Pompieri Brăila, care au acţionat pentru descarcerarea a trei dintre victime. Echipa SMURD i-a acordat primul ajutor uneia dintre ele, pe care a transportat-o apoi la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Brăila. De altfel, acolo au ajuns toţi cei şapte brăileni accidentaţi în urma evenimentului rutier, dintre care doi au fost transferaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sf. Andrei" Galaţi. Este vorba despre şoferiţa autoturismului "Fiat Punto", care a suferit un traumatism cranio cerebral, comă post traumatică şi fractură de coastă, dar şi de unul dintre pasagerii din maşina sa, Mariţa Ochiroşi (58 de ani), ce a fost diagnosticată cu traumatism cranio cerebral acut, cu pierdere a cunoştinţei. Şi ceilalţi doi pasageri din maşina condusă de Florentina Neacşu au ajuns la UPU cu răni grave: Sorin Neacşu (30 de ani) cu traumatism cranio facial şi fractură coastă, iar Marin Ochiroşi (59 de ani) traumatism cranio facial şi fractură deschisă coapsă. Şoferul microbuzului, Marian Voicu, a fost diagnosticat cu fisură la nivelul articulaţiei coxofemurale. Dintre cei doi pietoni, Gelu Ichim (69 de ani) diagnosticat cu fractură arc costal posterior şi fractură femur şi Ionel Cristea (49 de ani), contuzie umăr stâng şi plagă escoriată antebraţ, numai primul a fost internat.

Autoaccidentare pe DE 584

Tot ieri, un tănâr din Însurăţei a ajuns la spital cu leziuni grave după ce s-a urcat la volanul unui autoturism, deşi consumase băuturi alcoolice, şi s-a oprit cu el într-un copac. Evenimentul s-a consumat în jurul orei 4.00, în timp ce Mihai Cătălin T. (27 de ani) conducea un autoturism "Dacia 1310" pe DE 584. În apropierea localităţii Valea Cânepii, datorită stării avansate de ebrietate, şoferul a pierdut controlul volanului şi a ieşit de pe carosabil, tamponându-se de un copac, din care a ricoşat în gardurile a două imobile. În urma impactului, şoferul, care era singur în autoturism, a suferit o fractură de claviculă, fiind necesară transportarea şi internarea sa la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale. Fiind testat cu aparatul alcool-test, poliţiştii au descoperit că avea o concentraţie de 0,93 mg alcool pur în aerul expirat, valoare ce se traduce în aproape 2 gr/mie în urma probelor biologice, dublu faţă de limita admisă de lege, motiv pentru care i-au întocmit tânărului dosar penal.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii