Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Impact mortal cu un TIR

Accident mortal, ieri, pe DN 2B, dupa ce un sofer de 53 de ani din Ianca a intrat pe contrasens si s-a izbit frontal de un TIR. Victima, maistru la Schela de Foraj din Oprisenesti, se indrepta de la serviciu spre casa si cu doar un kilometru inainte de intrarea in Ianca, drumul sau a luat sfirsit. A iesit de pe sensul sau de mers, a acrosat o masina si apoi s-a infipt intr-un autotir, murind pe loc.
Evenimentul s-a inregistrat in jurul orei 14.20, in apropierea Fabricii de Zahar, unde soferul autoturismului "Cielo" cu numarul de inmatriculare BR-02-WPO, George Opriseanu, a facut o manevra care l-a costat viata si pe care nimeni nu si-o poate explica. Dintr-o data barbatul a intrat pe contrasens, fara sa fi fost implicat in vreo depasire sau in ocolirea vreunul obstacol, si nu a mai putut fi evitat de masinile care circulau din directia opusa. Pe una dintre ele, respectiv autoturismul "Dacia" cu numarul B-73-XEU, a acrosat-o lateral, si din ea s-a dus direct intr-un autotir inmatriculat in Turcia, cu care s-a ciocnit frontal. Soferul acestuia a observat directia pe care o luase autoturismul "Cielo" si a incercat sa evite impactul cu acesta, tragind de volan dreapta, insa nu a mai putut face nimic. Masina l-a lovit din plin, facindu-se acordeon sub rotile sale. Singura victima a fost soferul care a intrat pe contrasens, ce nu a mai avut nici o sansa de supravietuire sub fiarele contorsionate, ceilalti doi soferi implicati in accident scapind fara leziuni. "In mod inexplicabil soferul a intrat brusc pe contrasens, a acostat autoturismul “Dacia Logan”, dupa care s-a tamponat frontal cu autotirul condus regulamentar de un cetatean turc. Acesta din urma l-a vazut si a incercat sa-l evite, dar fara rezultat, in urma impactului rasturnindu-se in afara partii carosabile. Se fac cercetari pentru stabilirea imprejurarilor in care s-a produs evenimentul", ne-a precizat comisar Dorel Vilsan, adjunctul sefului Serviciului Politiei Rutiere Braila. Oamenii legii asteapta acum si rezultatul expertizei medico-legale, care va stabili daca accidentul a fost cauzat de o problema medicala a soferului decedat.
Circulatia pe DN 2B a fost blocata aproximativ o ora, timp in care s-a circulat cu dificultate pe un drum laturalnic, pina cind autoturismul "Cielo" a fost ridicat din mijlocul drumului.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii