Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

IMOBILIARE

• InfoCons a lansat numărul 021-9615, dedicat consumatorilor care intenţionează să-şi cumpere o locuinţă într-un cartier rezidenţial şi care solicită informaţii • “După 30 de ani, în loc să avem o piaţă în domeniul construcţiilor şi imobiliarelor la nivel european, pe aceste segmente am rămas în afara Uniunii”, precizează preşedintele InfoCons

 

Începând cu data de 22 Noiembrie 2019, InfoCons (asociaţie pentru protecţia consumatorilor) a lansat numărul 021-9615 (număr cu tarif normal în reţeaua Telekom, apelabil din toate reţelele), dedicat consumatorilor care pot solicita consiliere, informare şi care pot depune o sesizare în domeniul protecţiei consumatorilor.

“Este vorba de o continuare a Campaniei de Publicitate Înşelătoare în domeniul imobiliarelor, cartierelor rezidenţiale şi materialelor de construcţii. În cadrul acestei campanii, mişcarea de Protecţia consumatorilor este alături de cei care doresc să-şi achiziţioneze un imobil nou într-un cartier rezidenţial, atât în perioada de semnare a precontractelor cât şi după achiziţia acestora”, a precizat Sorin Mierlea, preşedintele InfoCons.

Publicitatea înşelătoare (de exemplu, în materialul de prezentare apar ample spaţii verzi, piscine, locuri de joacă etc, dar, în realitate nu este aproape nimic), materialele de construcţii neconforme (gresie, faianţă, ţevi, racorduri etc de o calitate îndoielnică), de cele mai multe ori fără certificări europene, clauze contractuale abuzive - toate acestea trebuie stopate şi drepturile consumatorilor trebuie respectate, precizează InfoCons.

Consumatorii care sunt în căutarea unui imobil - casă sau apartament - ori şi-au achiziţionat deja unul îşi pot apăra drepturile şi pot lua atitudine când acestea le-au fost încălcate sau nu au fost respectate. Dacă aceştia au o problemă legată de protecţia consumatorilor în domeniul imobiliar, pot apela numărul destinat acestui proiect şi pot solicita informaţii utile.

De asemenea, consumatorii care întâmpină probleme sau care au nevoie de consiliere în acest domeniu pot accesa şi numărul de telefon pentru mesaj prin Whatsapp 0732.008.969, sau în scris la C.P. 38, O.P. 53, sector 4, Bucureşti. Consumatorii pot accesa, totodată, www.infocons.ro, site-ul oficial al InfoCons.

Afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul. După 30 de ani, în loc să avem cu adevărat o piaţă în domeniul construcţiilor şi imobiliarelor la nivel european, pe aceste segmente am rămas în afara Uniunii Europene. Materiale de construcţii îndoielnice, publicitate înşelătoare la vânzarea imobilelor în ansamblurile rezidenţiale, consumatori care nu îşi cunosc drepturile, vânzători care nu îşi îndeplinesc obligaţiile ş.a.m.d. Campania «STOP practicilor incorecte în imobiliare!» este un semnal de alarmă, a mai precizat Sorin Mierlea.

 
Categorie articol: 

Comentarii