Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Imi doresc ca, in acest an, Mos Craciun sa nu mai uite de noi"

" Draga Mos Craciun (...) Stiu ca cea mai mare sarbatoare a crestinatatii este Craciunul. Asteptam si visam cu totii momentul cind vom gasi sub brad cite un cadou. Anul trecut, pentru mine si fratiorul meu, Craciunul a fost numai un vis. (...) Impreuna cu parintii, am fost sa cumparam o crenguta de brad. (...) Eram foarte fericiti si asteptam cu nerabdare sosirea lui Mos Craciun. Am asteptat ... dar cind m-am trezit, l-am gasit pe fratiorul meu plingind. Mi-am dat seama ca la noi nu sosise Mos Craciun. Oare nu am fost cuminti? Nu am invatat? Ne-am purtat urit? De ce noi? Sint intrebari la care nu am gasit raspunsul nici acum. (...) Sper ca anul acesta visul nostru sa se implineasca, iar lacrimile din ochii fratiorului meu sa se transforme in lacrimi de bucurie." Acestea sint numai citeva din gindurile asternute pe hirtie de un baietel de 11 ani. Alin Andrei Butiseaca i-a scris Mosului, in speranta ca, in acest an, se vor putea bucura, el si Marian, fratele sau, de citeva din cadourile din sacul Mosului.
Reporterii nostri au avut surpriza placuta sa afle, de la cadrele didactice ale Liceului Pedagogic Braila, unde cei doi sint elevi, ca atit Marian, care este "boboc" in clasa I, cit si Alin, care este elev in clasa a V-a, invata foarte bine. Fosta invatatoare a lui Alin, care este acum invatatoarea lui Marian, a avut numai cuvinte de lauda la adresa celor doi copii. "Amindoi sint cuminti, harnici si activi la ore. Parintii se ocupa, in mod deosebit, atit de asigurarea unui trai decent, cit si de partea de educatie, interesindu-se constant de evolutia scolara a copiilor, supraveghind efectuarea temelor. Desi familia Butiseaca are o situatie financiara modesta, parintii au raspuns intotdeauna prompt solicitarilor scolii", a declarat invatatoarea Maria Ioan.
Familia se confrunta cu greutati materiale (tatal baietilor lucreaza in constructii, dar nu are un loc de munca stabil, iar mama este casnica), dar cu toate acestea, baietii sint hotariti sa invete foarte bine, pentru a-si putea croi un drum in viata, dupa cum ne-a spus Alin.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii