Mergi la conţinutul principal

Imagistica de la Spitalul Judeţean a fost inaugurată oficial

Centrul de Imagistică de la Spitalul Judeţean Brăila a fost inaugurat oficial, ieri, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Brăila, a senatorului PSD Ion Rotaru, a reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică şi a cadrelor medicale din unitate. Este vorba despre "Echipament de imagistică medicală prin rezonanţă magnetică nucleară, pentru întregul corp RMN", "Echipament de imagistică medicală - osteodensimetru DXA -, pentru măsurarea densităţii osoase", "Echipament de litotripsie cu localizare cu raze X", "Echipament destinat diagnosticului imagistic prin tomografie computerizată - CT" şi "Ecograf doppler color, pentru utilizarea multiplă de înaltă performanţă", toate reprezentând o investiţie de aproape 2 milioane de euro, suportată de Consiliul Judeţean. Protocolul de predare a echipamentelor către Spitalul Judeţean a fost semnat la finele lunii aprilie. Preşedintele CJ a explicat întârzierea cu care a fost inaugurată Imagistica prin faptul că au fost aşteptate avizele de funcţionare din partea Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN). "Am făcut aşa de târziu această inaugurare propriu-zisă a Imagisticii din cauza faptului că n-am putut obţine, aşa cum ne-am dorit noi, autorizaţia de la CNCAN, motivul fiind că acolo s-au întâmplat nişte lucruri interne, n-au lucrat două-trei luni şi n-au eliberat autorizaţii. Cred că este un început în ceea ce priveşte reabilitarea şi dotarea spitalului cu aparatură de ultimă generaţie. Sunt încrezător că această aparatură va aduce un plus în ceea ce priveşte un diagnostic cât mai corect. În acelaşi timp, cetăţenii îşi pot face analizele la Brăila şi nu trebuie să se mai plimbe la Galaţi, Constanţa, Iaşi, Cluj, Bucureşti. Sperăm, pe bani, să specializăm doctori tineri şi de vârstă medie pentru această aparatură", a spus Gheorghe Bunea Stancu.

Autorizarea Spitalului Judeţean, prioritară

Preşedintele CJ a făcut cunoscute şi proiectele pe termen scurt şi mediu care vor fi implementate la Spitalul Judeţean dar şi la celelalte două unităţi preluate de CJ, respectiv Obstetrică-Ginecologie şi Pneumoftiziologie. Astfel, cât de curând, cel mai probabil luni, va fi mutată secţia de Boli Infecţioase în noua locaţie din curtea Spitalului Judeţean, care a fost dotată cu mobilier nou, respectându-se standarde europene. "Secţia de Boli Infecţioase este aproape gata, am semnat şi hotărâre de consiliu. La parter vor fi 30 de paturi pentru Boli Infecţioase şi 15 paturi pentru Dermatologie, iar la etajul unu, probabil va fi o secţie de Medicală care se pretează ca şi compatibilitate, vom face investiţii şi acolo", a precizat Gheorghe Bunea Stancu. O prioritate o constituie obţinerea autorizaţiei pentru Spitalul Judeţean, pentru care vor trebui refăcute circuitele funcţionale, respectiv separarea blocului operator de terapia intensivă. "Preocuparea anul acesta este de a autoriza spitalul, pentru că altfel avem o mare problemă în ceea ce priveşte Casa de Asigurări de Sănătate. Sunt 20 de miliarde lei anul acesta pentru terapie intensivă, puşi în bugetul CJ. Vom stabili care este cea mai bună soluţie, cu siguranţă că blocul operatoriu îl vom separa de terapie intensivă, tocmai în ideea de a nu mai amesteca bolnavii. Este şi o dorinţă a medicilor, dar şi o normalitate din multe puncte de vedere", a precizat Stancu. Preşedintele CJ a mai făcut referire la proiectele cu finanţare europeană, respectiv amenajarea ambulatorului la Spitalul Judeţean, în valoare de 12 milioane euro, la care se adaugă 2 milioane euro pentru Maternitate şi aproape 1 milion euro pentru Spitalul TBC. "S-a început lucrarea de amenajare a ambulatorului, cea care este în derulare pe bani europeni cu cofinanţarea CJ şi a banilor Guvernului României, sunt în curs de licitaţie toate capitolele care ţin de cele 12 milioane euro pentru spitalul de urgenţă şi, de asemenea, sunt în curs de licitaţie pentru celelalte spitale, 2 milioane la Obstetrică-Ginecologie şi un milion la TBC", a mai spus Stancu. Printre planurile de viitor, preşedintele CJ a menţionat achiziţionarea altor echipamente de imagistică performante, înfiinţarea, până în 2011 a unui pavilion de cardiologie cu două componente, investigaţională şi cardio-chirurgie, de circa 90 paturi, dar şi construirea altor pavilioane la corpul A şi desfiinţarea corpului B (fostul Spital 3), în decursul următorilor 2-3 ani, clădirea urmând să fie reabilitată şi destinată funcţionării unei facultăţi.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro