Mergi la conţinutul principal

Iluminatul stradal din Brăila, criticat la CLM pentru întârzieri

• criticile îi aparţin consilierului municipal PND Bogdan Botea, care a atras atenţia la finele şedinţei ordinare de ieri, că aprinderea ledurilor prea târziu seara şi stingerea lor prea devreme dimineaţa poate reprezenta un pericol pentru trafic • primarul Marian Dragomir a explicat că situaţia se va remedia în curând prin montarea de senzori de intensitate luminoasă

 

Faptul că iluminatul stradal în Brăila funcţionează cu o uşoară întârziere seara şi este stins prea devreme dimineaţa a intrat în atenţia consilierilor municipali. PND-istul Bogdan Botea a atras atenţia că un astfel de lucru banal poate reprezenta un adevărat pericol pentru cetăţeni, în special pentru pietoni, dacă nu este corectat.

“Sunt 20 de minute la apusul soarelui şi 20 de minute la răsărit când oraşul este în beznă. Chiar este o problemă ireductibilă. Nu putem corecta această problemă? Pentru că legea iluminatului public spune că noi facem acest program. Avem oraşul în beznă 20 de minute în care toată lumea este în pericol, nu se văd pietonii şi se pot produce accidente. Vă rog să corectaţi. Fie cu «Luxten», fie în alt mod. Iniţiaţi un proiect de hotărâre să modificăm programul de iluminat”, a declarat Botea.

Primarul Marian Dragomir a afirmat că nu se pune problema ca pauza până când se aprind ledurile să fie de 20 de minute, însă a recunoscut că într-adevăr durează câteva minute de la apusul soarelui până când străzile din oraş sunt luminate. Edilul-şef a explicat că situaţia se va remedia la anul, odată cu montarea de senzori de luminozitate şi renunţarea la varianta fixării unei ore de pornire şi stingere.

“Am discutat de multe ori despre acest lucru şi am luat şi măsurile. În bugetul pe anul în curs au fost prevăzuţi senzori de luminozitate pentru ca iluminatul public în Municipiul Brăila să nu se mai aprindă la o oră programată, ci în funcţie de intensitatea luminoasă. Aşteptăm ca «Luxten» să finalizeze montarea ultimelor corpuri de iluminat. Le-au schimbat şi pe cele din zona catedralei. Mai au destul de puţine, iar la final vor monta şi aceşti senzori pe care noi i-am prins în buget. Şi atunci nu vom mai avea situaţii în care iluminatul public să fie aprins când afară este zi sau când e înserat de câteva minute. Oricum, nu sunt 20 minute cum spuneţi dumneavoastră. Sunt, de regulă, 5-6 minute. Dar când avem o zi cu nor, într-adevăr ajungem şi la aceste perioade de timp. Ca să nu mai avem astfel de situaţii cea mai bună soluţie este montarea acestor senzori de intensitate luminoasă. Atunci nu o să mai depindem de o oră anume. Acum aprinderea se face în baza unei programări”, a declarat Dragomir.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro