Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Iliescu: Atacul lui Băsescu e nejustificat, eu mi-am reproşat atitudinea faţă de Rege

"Am rămas surprins de violenţa atacului verbal al preşedintelui Traian Băsescu împotriva Regelui Mihai, atac de nimic justificat. Acest atac dovedeşte o crasă necunoaştere a realităţilor istorice şi adaugă un nou factor de tensiuni interne, într-un moment extrem de delicat pentru România. Domnul Traian Băsescu şi-a făcut un obicei penibil din a-i ataca pe foştii şefi de stat ai României, pe care îi tratează cu un dispreţ nedemn de poziţia pe care o ocupă în stat. Acest comportament este excesiv până şi pentru un preşedinte care se declară "jucător". Este expresia incompetenţei şi iresponsabilităţii", susţine Iliescu, într-un comunicat postat pe blog.
"Da, mi s-a reproşat, şi mi-am reproşat, atitudinea pe care am avut-o faţă de Regele Mihai imediat după decembrie 1989. Contextul era altul, şi nu putem nega, nici eu, nici Regele Mihai, că sfătuitorii noştri mai mult au turnat gaz peste foc, în momente delicate. Am exprimat aceste lucruri Regelui Mihai şi am făcut tot ce a depins de mine pentru a îndrepta acele erori", precizează fostul şef al statului.
Ion Iliescu subliniază că Regele Mihai, alături de întreaga familie regală şi-au asumat, împreună cu cei angrenaţi în procesul de integrare europeană şi euro-atlantică, o serie de responsabilităţi, "şi trebuie să apreciem contribuţia lor la adevărata sa valoare".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii