Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ilie Sirbu vrea sa inceapa plata subventiilor europene din luna martie

Ministrul Agriculturii, Ilie Sirbu, s-a intilnit, ieri, cu ministrul Administratiei si Internelor, Gabriel Oprea, pentru discutii privind colaborarea dintre agentiile subordonate celor doua institutii, dar si cu vicepremierul Dan Nica despre programul informatic al APIA.
"Ministrul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR), Ilie Sirbu, a avut in cursul diminetii de luni o intilnire cu ministrul Administratiei si Internelor, Gabriel Oprea, cu directorul general al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), Dan Gherghelas, precum si cu directorii adjuncti din Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI). Discutiile au vizat identificarea de solutii de colaborare intre agentiile subordonate celor doua ministere, urmind a fi semnat un protocol privind activitatile pe care le va desfasura ANCPI pentru a veni in sprijinul APIA pe domeniul Sistemului Integrat de Administrare si Control", se arata intr-un comunicat al MAPDR.
Sistemul de Administrare si Control, gestionat de APIA, asigura administrarea si controlul cererilor de plata ale fermierilor pentru subventiile europene, precum platile unice pe suprafata, platile nationale complementare si finatarile pentru zonele defavorizate.
Totodata, ministrul Agriculturii a avut o intilnire cu vicepremierul Dan Nica si cu conducerea APIA, pentru a analiza situatia programului informatic al agentiei de plati, se spune in comunicat.
Sirbu a stabilit la sfirsitul anului trecut, impreuna cu conducerea APIA, un plan de actiune pentru inceperea acordarii platilor unice pe suprafata din luna martie 2009, majoritatea sumelor urmind sa ajunga in conturile beneficiarilor, conform agentiei de plati, in perioada martie-aprilie. Planul prevede un grafic precis, cu responsabilitati, pentru finalizarea controalelor pe teren si prin teledetectie, a controalelor administrative, precum si autorizarea platilor.
MAPDR a anuntat la acea data ca va face in perioada urmatoare o evaluare a contractului cu dezvoltatorul de soft, pentru eliminarea deficientelor constatate de misiunile de audit, precum si o analiza cu bancile comerciale prin intermediul carora se deruleaza platile catre fermieri, pentru reducerea timpului de plata.
Ilie Sirbu va mai avea intilniri, luni, cu directorii agentiilor subordonate MAPDR, respectiv Agentia Domeniilor Statului, Administratia Nationala a Imbunatatirilor Funciare si Societatea Nationala de Imbunatatiri Funciare, precum si cu conducerea Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, care se afla in coordonarea ministerului, se mai arata in comunicat.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii