Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Iertare tuturor! Ieri un om normal si fericit, azi un criminal. Adio"

"Iertare tuturor! Ieri un om normal si fericit, azi un criminal. Adio", asa si-a luat ramas bun Codrin Manuel Sorin Geanopol, tinarul de 26 de ani care si-a ucis, miercuri, sotia si apoi s-a sinucis. Mesajul, scris cu un pix negru pe plicul de hirtie al unui CD, a fost gasit de mama baiatului linga cadavrul norei sale. Femeia venise sa o intrebe ce stie de Codrin, pentru ca aflase de la un prieten de-al baiatului ca i-a trimis un mesaj plin de cuvinte macabre si apoi si-a inchis telefonul. Pentru ca nu a putut sa dea de el si mai apoi nici de sotia sa, femeia a luat cheile pe care le avea de la apartamentul lor si s-a dus la ei acasa. Nu si-a imaginat nici o secunda ca dincolo de usa casei urma sa gaseasca adevarate scene de cosmar. Nora sa, Madalina Damian, in virsta de 27 de ani, zacea desfigurata in mijlocul patului, intr-o balta de singe.

Dupa zeci de ore de investigatii, anchetatorii au reusit sa refaca firul evenimentelor. Codrin a dormit acasa, iar dupa cele doua scrumiere pline cu chistoace, gasite in sufragerie si in dormitor, se pare ca cei doi au stat mult de vorba inainte sa mearga la culcare. Undeva in intervalul orar 6.30 - 8.00, baiatul s-a trezit, si-a pregatit armele si apoi s-a napustit asupra sotiei. Intrucit pozitia in care a fost gasit cadavrul dezvaluia ca fata nu s-a miscat deloc, anchetatorii sint de parere ca este posibil sa fi fost lovita in somn. Madalina era cu fata in sus si avea imprimata talpa ciocanului in frunte, lovitura ce a fost considerata fatala. Imediat dupa comiterea faptei Codrin s-a urcat in masina si a plecat la Bucuresti. In jurul orei 11.00 a inchiriat camera 1211 a Hotelului "Ambasador", a baut o cafea la receptie, a fumat si apoi s-a inchis in camera. La ora 13.10 i-a trimis unui prieten un mesaj pe telefonul mobil si apoi s-a aruncat de la fereastra camerei, situata la etajul 12. "Iubirea iti poate lua mintile. Nu pot trai cu vina asta dar... am planuit doar sinuciderea. In rest mi-a fost foarte greu. Simteam ca se chinuie. Voi ramine o bestie, un sadic, dar nu stiam cum sa n-o doara. Sa se termine. Ana a transformat-o. Asa si pe Misu a rupt-o cindva de sotul ei. Lesbiana dracu'. Asta era secretul pe care iti ziceam ca-l voi duce cu mine in mormint. Nu era un altul, doar Ana. Raluca a vazut citeva sms-uri, dar ei ii aratasem. Aveam si un telefon spion pe care l-am lasat linga ele. Acum comandasem altul de pe net. Se adeverea ce spunea Mada - a facut inapta aia tot - a mintit-o, a timpit-o cu presupusele mele aventuri. Voi v-ati cam prins de ele, dar va tot contraziceam. Eu n-am dreptul, nimeni n-are sa ucida. Indiferent... Dar ati vazut prin ce am trecut. Am devenit las, slab dupa despartire. Acum ucigas. Mama, daca m-ai iubit, nu comite vreo imprudenta. Distrusa aia a rapit-o. M-am urcat in masina cu gindul sa mor. Prima data zic tir, dar poate mai fac o victima si poate scap. Zic metrou, dar am vazut ca putini scapa cu viata. Acum am gasit. Am iubit-o la nebunie. Cred ca am desfigurat-o pentru ca am facut tot cu ochii inchisi. Doamne, nu eram in stare. Daca da dracu' sa mor, poate ma lasati la aparate! Scoateti priza. Am fost si sint lucid. Nici OTV-ul nu a inregistrat atit vreodata. Raluca, nu stiu." - este mesajul pe care i l-a trimis Codrin prietenului sau.
Baiatul a incercat sa ia legatura cu Codrin, insa acesta si-a inchis imediat telefonul. Pentru ca nu reusea sa o gaseasca nici pe Madalina, a alertat-o pe mama lui Codrin, care a facut apoi macabra descoperire.

Ucisa cu sapte lovituri de ciocan si 25 de cutit

Camera unde a fost gasita victima arata ca o incapere in care dimineata se trezesc doua persoane. Nu era nimic ravasit. Linga pat au fost gasite ambele arme folosite la comiterea faptei: cutitul avea fetele lamei murdare de singe, iar pe partea metalica a ciocanului erau fire de par si singe.
La autopsia cadavrului, tabloul leziunilor arata infricosator. Erau 7-8 lovituri de ciocan la nivelul capului si 26-27 lovituri de cutit la git si la nivelul inimii, unele dintre ele suprapunindu-se. Nu a putut fi stabilita cu exactitate ordinea in care au fost aplicate loviturile, dar s-a apreciat ca autorul i-a aplicat in prima faza o lovitura in frunte urmata de celelalte din zona fetei, pentru ca mai apoi sa o franjureze cu cutitul. Din experienta procurorilor, o persoana care ajunge sa comita astfel de fapte poate sa nu trezeasca nici o suspiciune in anturaj, colectiv sau familie. "Multitudinea loviturilor explica socul hemoragic si moartea, apreciem, aproape instantanee a victimei. Exact cum recunoaste sotul ei in mesaje, ca a vrut ca Mirela sa moara repede si de asta i-a aplicat la intimplare multiple lovituri cu cutitul, dupa ce a lovit-o intii in frunte cu ciocanul. Legatura dintre sinucigas si victima o avem dovedita cu certitudine prin biletul gasit in pat, linga victima, de mama lui Codrin. Doamna Geanopol a fost prima care a intrat in casa, in jurul orei 17.30, avind o cheie de la locuinta lor. Am constatat ca nu s-a dus intimplator acolo, ci a fost anuntata de Marian Militaru despre faptul ca a primit un mesaj de la Codrin, aflat in Bucuresti, care voia sa se omoare. A intrat in locuinta, a constatat ca nora ei este taiata si plina de singe la git, si-a pierdut cunostinta, a iesit afara, a incuiat apartamentul si i-a spus unui vecin ca a gasit un bilet. Gasirea biletului a fost tainuita de femeie timp de 5 - 6 ore, insa in timpul audierilor a recunoscut ca il are si s-a dus acasa sa il aduca", a precizat procurorul criminalist Mircea Ionescu, de la Parchetul de pe linga Tribunalul Braila.
Cu ajutorul inscrisurilor luate de la locul de munca al baiatului s-a stabilit ca este vorba despre acelasi scris olograf ca pe bilet, insa pentru certitudine si acuratete se va dispune si o expertiza grafologica. Anchetatorii sint de parere ca din mesajul care apare pe biletul de "Adio" se poate intelege care este si mobilul crimei: "Ana Maria M. - lesbiana. Vezi cazul Mihaelei (Vodafone) - o casnicie ruinata tot din cauza lesbienei (Ana)". Oamenii legii au reusit sa o identifice pe Ana Maria, care a fost audiata in cauza. Fata le-a confirmat anchetatorilor ca ii cunoaste pe cei doi, ca facind parte din grupul comun de prieteni. Se vizita cu Madalina, cu care era si foarte buna prietena, insa neaga orice relatie intima cu aceasta, referitor la acuzele pe care i le-a adus Codrin. "Nu putem afirma daca presupusa relatie dintre cele doua a fost sau nu doar o inchipuire de-a lui Codrin, insa pare un fapt real deoarece mama lui declara ca in urma cu 3 - 4 luni baiatul i-a destainuit ca o suspecteaza pe sotia sa ca are o legatura cu aceasta Ana, pe care o numeste "lesbiana care a stricat casele oamenilor". La un moment dat chiar ar fi sunat-o pe Ana si i-a cerut telefonic sa renunte la intilnirile frecvente cu sotia lui, iar ea nu a avut timp de reactie deoarece Codrin i-a inchis telefonul", a mai precizat procurorul Ionescu.
Dupa autopsia celor doua cadavre, anchetatorii urmeaza sa primeasca rapoartele de constatare, ce reprezinta acte de cercetare finala. Dupa aceasta, se vor pronunta cu o solutie potrivit probelor administrate si, avind in vedere moartea faptuitorului, solutia va fi de neincepere a urmaririi penale.

Condoleante pe Internet

Contul de hi5 al lui Codrin a fost vizitat de zeci de persoane in ultimele 24 de ore, multi dintre cei care au ajuns acolo postindu-le celor doi tineri si mesaje de condoleante.

* Calina: "Trist... 2 tineri frumosi sa sfirseasca asa. Dumnezeu sa va ierte!"
* Alina: "Dumnezeu sa te ierte! Suntem fosti colegi de generala cu tine! Pentru prietenii lui Codrin: care stiti unde statea sau un numar de telefon sa putem lua legatura, ca vrem sa mergem la inmormintare. Lasati postat pe hi5. Va rugam frumos."
* Florina: "Dumnezeu sa va ierte si sa va odihneasca in pace."
* Montemurro: "Dumnezeu sa-i odihneasca. Am vazut in noaptea asta la OTV. Nu-i cunosc, dar erau prea tineri si frumosi sa moara."
* Mihai Ciprian: "Codrin a murit, a hotarit sa se sinucida. Dumnezeu sa il ierte (Daca il poate ierta)."
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii