Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ianca, centrul horelor populare şi locul unde au răsărit «Flori de Bărăgan»

• sute de copii din Brăila şi judeţele apropiate s-au întrecut în paşi de dans, cântece populare şi coregrafii în cadrul concursului regional de muzică şi dans tradiţional, organizat de Liceul Teoretic «Constantin Angelescu» Ianca • organizatorul este prof. Mirela Epureanu, cea care a adus festivalul de la nivel local la regional şi l-a înregistrat în CAERI

 

Aproximativ 700 de copii din Brăila şi alte judeţe au poposit la Ianca, pentru a se întrece în paşi de dans popular, cântece populare şi mândria de a purta costumul naţional. Evenimentul, care a purtat numele de Festivalul-concurs regional de muzică şi dans tradiţional “Flori de Bărăgan”, s-a desfăşurat duminică, la Casa de Cultură din oraş. Organizatorul şi coordonatorul festivalului a fost directorul adjunct al Liceului Teoretic “Constantin Angelescu” Ianca, prof. Mirela Epureanu, concursul fiind înscris în Calendarul Activităţilor Educative Regionale şi Interjudeţene (CAERI) în 2019.

Micuţii participanţi au fost elevi din clasele I-VIII de la şcoli din municipiul Brăila şi din localităţile Ianca, Şuţeşti, Însurăţei, Bordei Verde, Siliştea, Mircea Vodă, Unirea, Lanurile, însă au fost concurenţi şi din judeţele Ialomiţa, Buzău, Prahova, Vrancea, Argeş. În cadrul concursului au fost prezentate 104 momente: solişti, grupuri vocale, formaţii, ansambluri de dansuri populare. Concurenţii s-au străduit să impresioneze juriul format din prof. Vasile Valentin Lipan (Palatul copiilor Brăila, preşedinte), prof. Costel Ciupercă (Palatul copiilor Brăila, membru), prof. Steluţa Berechet (metodist Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila, membru) şi Simona Muşat (metodist IŞJ Brăila, membru), iar la final să obţină rezultate foarte bune.

Micuţii participanţi au fost atât de buni, încât, la final, când s-au calculat punctajele, premiul I a fost acordat către 55 de concurenţi, în timp ce alţi 35 de concurenţi au obţinut premiul II. Premiul III a fost câştigat de 13 concurenţi, dar a fost acordată şi o menţiune. Toţi copiii au primit diplome şi câte un mic trofeu.

Festivalul a fost realizat cu ajutorul sponsorilor Miofan Agrotrans SRL, OMV Petrom Oprişeneşti, SC Iscusit Com SRL, Fast Food “LaVrăjeală”, Întreprindere Individuală Pîrlog Marioara, SC Valmida Trading SRL, SC Petixela Trade SRL, Profi Ianca, Cătină Brăila, Bar “Km 45”, notar Chirnoagă Raluca şi Florăria Gavrilescu.

Concursul “Flori de Bărăgan” a început la nivel local, după care a fost extins la nivel de judeţ. Acum, organizatorul, prof. Mirela Epureanu, a reuşit să aducă festivalul la nivel regional, fiind prima ediţie de acest fel şi cu atât de mulţi participanţi. “Bugetul a fost cea mai mare piedică în organizare, a trebuit să caut sponsori, dar într-un final am reuşit, iar concursul s-a desfăşurat în bune condiţii. Sunt mândră de ceea ce s-a întâmplat duminică, la Ianca. Sper să aibă loc şi ediţia 2020 şi să existe bani în bugetul şcolii pentru acest concurs. Copiii au fost minunaţi!”, ne-a declarat prof. Epureanu.
Categorie articol: 

Comentarii