Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

I-a dat cu parul în cap până l-a băgat în comă

Bătut cu parul în cap, până a fost băgat în comă. Tratamentul violent a fost primit de un bărbat de 34 de ani, din comuna Ulmu, acesta ajungând la spital în Bucureşti întrucât starea lui este foarte gravă. Agresorul este un consătean care a intrat în conflict cu bărbatul şi i-a dat o bătaie soră cu moartea, după cum au stabilit anchetatorii. Asta din cauză că îl suspecta că i-ar fi furat două viţele, în urmă cu câteva luni. Cert este că bărbatul suspectat de furt este la un pas de moarte, iar agresorul a fost deja arestat pentru infracţiunea de tentativă la omor.
Alarma s-a dat în seara zilei de 22 aprilie, ora 20.00, când o persoană a apelat numărul 112 şi a sesizat că localnicul Costel C. (34 de ani), din comuna Ulmu, a căzut din căruţă, în timp ce se deplasa pe o stradă din localitate. Apelantul a refuzat însă să dea alte date, ceea ce a trezit suspiciuni. Ulterior s-a stabilit că bărbatul de 34 de ani fusese bătut crunt, iar agresorul ar fi încercat să se scoată nevinovat. Poliţiştii şi procurorul au făcut lumină în acest caz suspect.
"În urma sesizării telefonice, poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Făurei s-au deplasat în comuna Ulmu, au început cercetările şi au stabilit că bărbatul de 34 de ani a fost victima unei agresiuni, în timp ce se afla în curtea unui localnic de 46 de ani. Acesta ar fi fost lovit cu beţe, cu picioarele şi cu pumnii de către C.Răducu (40 de ani) şi ginerele acestuia, P.Vasilică (23 de ani), ambii din comuna Ulmu, care pătrunseseră fără drept în acel imobil. Se pare că agresiunea a fost comisă pe fondul unui conflict anterior", a precizat scms. Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.
Persoana agresată, care a suferit leziuni corporale grave, în special la cap, a fost transportată la UPU, pentru îngrijiri medicale. Ulterior, aceasta a fost transferată la Spitalul Clinic de Urgenta Bagdasar-Arseni Bucureşti şi este în comă.

Arestat pentru tentativă la omor

Poliţiştii de la Serviciul Investigaţii Criminale, sub coordonarea procurorului criminalist Mircea Ciutac, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, au dat startul anchetei. Asta după ce, din concluziile preliminare ale medicului legist din cadrul Serviciului Judeţean de Medicină Legală Brăila, a reieşit că multiplele leziuni suferite de victimă s-au putut produce prin lovire activă repetată cu corpuri dure şi pun în primejdie viaţa acesteia. "Leziunile constatate necesită 50-55 zile de îngrijiri medicale de la data producerii lor, în caz de evoluţie favorabilă", a stabilit legistul.
În acest context, la data de 23 aprilie, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean s-a constituit echipa operativă compusă din poliţişti criminalişti, care, sub coordonarea procurorului criminalist, au demarat cercetările în teren sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă la omor. Agresorii au fost depistaţi şi conduşi la sediul Postului de Poliţie Comunal Ulmu, unde au fost audiaţi cu privire la cele întâmplate. Potrivit procurorului de caz, s-a stabilit ca localnicul Răducu Condruz i-ar fi aplicat victimei în zona capului multiple lovituri cu un obiect contondent, respectiv o bâtă. În baza probelor strânse împotriva suspectului, procurorul criminalist a dispus reţinerea suspectului pe o perioadă de 24 de ore, pentru tentativă la omor. Ieri, acesta a fost prezentat Tribunalului Braila, cu propunere de arestare preventivă, măsură care a fost admisă de instanţă. "Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila au solicitat instanţei arestarea preventivă a inculpatului Condruz Răducu. Cererea a fost admisă de Tribunalul Brăila care a dispus emiterea mandatului de arestare preventivă, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 24 aprilie şi până la 23 mai, inclusiv. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat faptul că, în seara zilei de 22 aprilie, în jurul orei 19.00, Condruz Răducu i-a aplicat persoanei vătămate lovituri repetate cu o bâtă în zona capului şi i-a provocat un traumatism cranio-cerebral cu hemoragie extradurală, fracturi craniene multiple, o fractură cervicală. Leziunile au indus coma persoanei şi îi pun viaţa în primejdie", se arată în comunicatul parchetului.
Legat de acest caz, procurorul criminalist ne-a declarat că, în urma cercetărilor la faţa locului, s-a stabilit că între victimă şi agresor ar fi fost un conflict mai vechi, victima fiind acuzată de furtul a două viţeluşe. Se pare că bărbatul de 40 de ani, căruia i-ar fi dispărut animalele, a decis să îşi facă dreptate, însă a ajuns acum în spatele gratiilor. Acesta este crescător de animale şi se pare că nu a putut trece peste dispariţia celor două viţeluşe.

 
Categorie articol: 

Comentarii