Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

I-a crapat capul cu furca

Inca un caz grav de violenta domestica se afla acum in atentia magistratilor judecatori. Un barbat din comuna Ramnicelu, incurajat de alcool, l-a lovit pe sotul mamei sale cu o furca, victima scapind cu viata numai printr-o minune. Diagnosticat cu plagi epicraniene, fracturi multiple ale calotei craniene si ale oaselor nazale, contuzie pe creier si echimoze pe fata, torace si miini si, in plus, intepaturi de furca, Toader Ciocan a fost salvat de medicii de la Neurochirurgie Galati. Agresorul, Nicusor Marcu, de 32 de ani, a fost arestat si trimis in judecata pentru tentativa de omor.
Toader Ciocan este casatorit cu Veronica, mama inculpatului Nicusor Marcu (acesta provenind dintr-o relatie anterioara). Toti trei locuiau in aceeasi gospodarie, in comuna Ramnicelu. Potrivit procurorului criminalist Mircea Ionescu, de la Parchetul de pe linga Tribunal, in ziua de 5 septembrie 2007, Veronica Ciocan s-a aflat in Braila, pina catre orele prinzului, in timp ce sotul ei, Toader, a ramas sa trebaluiasca prin gospodarie. Nicusor avea de gind sa plece la munca in Spania, motiv pentru care, ajutat de un prieten, s-a decis sa care balotii de paie, pe care-i cumparase deunazi, la domiciliul fratelui sau Daniel Marcu. Tot acolo urma sa lase calul si caruta. Intre timp, el s-a cinstit cu amicul.
Dupa ora 13.00, mama inculpatului s-a intors de la oras si, impreuna cu sotul ei, Toader, i-a cerut acestuia sa le lase si lor vreo doi baloti de paie, pentru animale. Nicusor i-a refuzat, si de aici scandalul care era sa se termine cu o tragedie. Tanarul, spun anchetatorii, a reactionat violent, injurindu-si mama si tatal vitreg, ca la usa cortului. Ce era mai rau abia acum urma sa inceapa.
La un moment dat, agresorul a pus mina pe o furca si s-a napustit asupra lui Toader, lovindu-l ca un apucat in moalele capului, pe spate, peste mina stinga si picior. Victima a cazut la pamint inca de la prima lovitura primita-n cap si, cind a vrut sa se ridice, batausul l-a impuns cu furca in torace. Veronica a sarit in apararea sotului, insa fiul a lovit-o peste brat si a imbrincit-o cu brutalitate. Neavind ce face, femeia a iesit in ulita, strigind dupa ajutor. Vecinii, desi au vazut ce se intimpla, au refuzat sa-i dea o mina de ajutor, fiind necesara interventia politiei rurale. In aceeasi zi, la ora 17.30, Toader Ciocan a fost transportat in stare grava la Spitalul Judetean Braila - Corp A. La 21.30, el a fost transferat la Spitalul Judetean Galati - Sectia Neurochirurgie, medicii luptindu-se din rasputeri ca sa-i salveze viata. Cit despre autorul agresiunii, acesta a fost retinut pe data de 6 septembrie 2007, a doua zi instanta emitind pe numele lui mandat de arestare preventiva, de 29 de zile, pentru tentativa de omor.
Categorie articol: 

Comentarii