Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Huliganii de la ţară, spaima discotecilor

* din cei 17 indivizi implicaţi în scandalul de luna trecută, unii suspectaţi că ar fi apropiaţi de-ai interlopului "Nicu Ţăranu", nouă au fost deja arestaţi * faţă de ceilalţi, poliţiştii continuă cercetările pentru a vedea în ce măsură s-a implicat fiecare * în prima tură, au fost arestaţi preventiv cinci indivizi din Cuza Vodă, ulterior stabilindu-se că la "răscoală" au participat şi alţi tineri din Cazasu, o parte dintre aceştia ajungând tot la arest

"Războinicii" din Cuza Vodă care şi-au băgat în sperieţi consătenii, după ce, luna trecută, au cotonogit mai mulţi tineri din sat şi apoi au provocat o adevărată răscoală în localitatea Berteştii de Sus, din care nu au lipsit topoare, bâte, furci, încep să se adune prin puşcărie. Nu mai puţin de 17 indivizi puşi pe scandal, unii suspectaţi ca fiind apropiaţi de-ai lui "Nicu Ţăranu", sunt sub lupa poliţiştilor, nouă dintre ei fiind deja arestaţi preventiv, în timp ce faţă de ceilalţi se continuă cercetările. După ce au pus mâna pe "vitejii" de la care a pornit scandalul de proporţii - 5 indivizi din Cuza Vodă, săltaţi din pat de mascaţi în urma unor descinderi - lucrătorii de la Serviciul de Investigaţii Criminale au aflat că aceştia nu sunt singurii implicaţi în atac. La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii i-au luat prin surprindere pe alţi câţiva indivizi din Cazasu, care au dat "o mână de ajutor" amicilor din Cuza-Vodă. Dis-de-dimineaţă, mai mulţi tineri care dormeau liniştiţi în casele lor s-au trezit că le bat mascaţii la uşă. Este vorba despre Georgian Gheorghe, zis "Buric", de 23 de ani, Eugen Costan, zis "Creangă", de 36 de ani, Marius Ionuţ Mazilu, zis "Uriba", de 24 de ani şi Eugen Ianule, de 21 de ani. La rândul său, un alt membru al grupului din Cazasu, Ionuţ Costin Popescu, de 21 de ani, nu are voie să părăsească localitatea, iar faţă de Iulian Marian Stanciu, zis "Calu", de 38 de ani, condamnat anterior pentru lovituri cauzatoare de moarte, se continuă cercetările întrucât nu a fost găsit. Iniţial, atacatorii au fost reţinuţi pe ordonanţă şi apoi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Însurăţei cu propunere de arestare preventivă, propunere admisă de către instanţă.
În prima tură, respectiv în data de 26 iulie, au fost arestaţi preventiv iniţiatorii scandalului de la discoteca din Cuza Vodă, respectiv Viorel Ciupercă, zis "Băţel", de 33 de ani, fratele său, Ionel Ciupercă, zis "Pişca", de 36 de ani, Gigi Ţapu, zis "Bizanu", de 30 de ani, Iulian Cioceanu, de 21 de ani, Dumitrel T., în vârstă de 16 ani. Toţi sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, violare de domiciliu, distrugere, ameninţare, vătămare corporală, port ilegal de arme albe. După cum spun judiciariştii, indivizii în cauză, împreună cu alte persoane, au agresat, în seara zilei de 16 iulie, doi tineri care mergeau la discoteca din Cuza Vodă, a doua zi luând la bătaie o rudă de-a victimelor, în faţa barului din localitatea Berteştii de Sus, punându-i pe fugă pe consumatori şi distrugând două maşini de-ale rudelor victimei.

17razb1Doi dintre atacatori, apropiaţi ai interlopului "Nicu Ţăranu"

Potrivit anchetatorilor, în noaptea de 16 spre 17 iulie, la discoteca din Cuza Vodă, grupul format din Viorel Ciupercă, fratele său, Ionel Ciupercă, Ţapu, Cioceanu şi Dumitrel, împreună cu alte persoane au pornit spre discoteca din localitate. Pe drum, însă, ei au întâlnit un grup format din trei tineri şi o fată de 19 ani, cu care s-au luat la ceartă. Scandalagiii au început să-i lovească pe consătenii lor cu pumnii şi cu picioarele. Poliţiştii au efectuat cercetări şi au stabilit că în acea seară, la orele 23.45, pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi al unui conflict spontan, indivizii în cauză i-au agresat pe Mihăiţă H. (27 de ani) şi prietena lui, Georgiana P. (19 ani), care au ajuns la spital. Surse demne de încredere ne-au spus că iniţiatorii atacului nu sunt deloc uşă de biserică, unii dintre ei fiind condamnaţi anterior tot pentru infracţiuni cu violenţă. "Şeful" bandei din Cuza Vodă, Viorel Ciupercă, zis "Băţel", a fost condamnat pentru tentativă la omor, iar fratele acestuia, "Pişca", a stat în închisoare pentru furturi, debutul său în activitatea infracţională fiind cu un ultraj la poliţist, pe vremea când era mult mai tânăr. În plus, mai spun aceleaşi surse, "Băţel" şi un alt individ suspectat că a participat la altercaţie, dar care este de negăsit, respectiv Marian Călin, ar avea ceva legături cu lumea interlopă brăileană, ei fiind văzuţi, în repetate rânduri, în zona Winmarkt, în compania lui Nedelcu Iancu, zis "Nicu Ţăranu" (condamnat pentru că a pus la cale tentativa de asasinare a lui Crăcănatu'). În plus, "Nicu Ţăranu" ar fi fost prezent în sala de judecată în ziua când s-a judecat recursul făcut împotriva măsurii arestării preventive de "Băţel". La rândul său, un alt membru al grupului, Gigi Ţapu, a fost condamnat anterior pentru lovituri cauzatoare de moarte.

17razb2Acest prim episod de la discotecă, din seara de 16 iulie, a fost însă doar începutul, a doua zi, grupul din Cuza Vodă chemându-şi în ajutor amicii din Cazasu, vreo 8 persoane, punând la cale să se răzbune pe familia victimelor din seara anterioară. Pe data de 17 iulie, ziua în amiaza mare, cei 17 războinici s-au întâlnit în localitatea Cuza Vodă şi, îmbarcaţi în 5 autoturisme şi înarmaţi până în dinţi cu bâte şi topoare, au plecat în căutarea tinerilor pe care i-au agresat la discotecă. Întrucât aceştia erau la spital, atacatorii nu s-au lăsat păgubaşi şi s-au orientat către familiile victimelor. După cum ne-au precizat judiciariştii, atacatorii au pornit pe urmele socrului lui Mihăiţă H., în satul Berteştii de Sus, unul dintre agresori aducând informaţia că bărbatul se află la barul din localitate. După ce "şeful" bandei, Viorel Ciupercă, zis "Băţel", a făcut planul de atac, ba chiar a mai adus ceva arme albe, cele 5 maşini pline cu indivizi furioşi au pornit în coloană către Berteştii de Sus. Potrivit anchetatorilor, deşi era în jurul prânzului, atacatorii au oprit maşinile în faţa barului unde se afla Anghel P. (43 de ani), socrul tânărului bătut în seara anterioară la discotecă, au blocat traficul rutier pe ambele sensuri şi au ieşit cu armele în mâini, punându-i pe fugă pe toţi cei aflaţi în zonă. Atacatorii s-au repezit asupra mesei unde se afla bărbatul căutat, alături de care mai erau câteva persoane, acestea reuşind să fugă. Anghel P. nu a ajuns decât până în faţa cafe-barului, unde s-a baricadat într-o maşină care aparţinea rudelor sale. Toată oastea s-a năpustit însă asupra autoturismului în care se afla bărbatul, dar şi asupra altei maşini aflate în spate, despre care ştiau că aparţine familiei lui Anghel P. Atacatorii au distrus geamurile, portierele, apoi l-au preluat pe bărbatul din maşină şi l-au bătut bine. "După ce au terminat ceea ce aveau de făcut, atacatorii s-au retras la autoturismele lor, o parte au plecat pe acelaşi drum pe care veniseră, iar alţii au ocolit pe alt drum, ştiind că poliţia a pornit după ei şi au aruncat într-un canal toate armele albe pe care le aveau asupra lor", ne-au spus surse judiciare. Anchetatorii spun că nu au mai avut de-a face cu un scandal de asemenea proporţii, în mediul rural, care s-a transformat de fapt într-o adevărată răscoală. "Au sfidat normele de convieţuire socială, ziua în amiaza mare au atacat, oamenii au fugit speriaţi, au sărit gardurile şi sunau în disperare la 112, a fost o adevărată răscoală", au spus anchetatorii. După ce au plecat, atacatorii şi-au dat întâlnire în localitatea Viziru, şi-au împărtăşit impresiile despre răscoală, apoi fiecare s-a deplasat în localitatea de domiciliu.

Cercetările în acest caz deosebit de complicat şi cu un volum de muncă imens, din cauza numărului mare de persoane incriminate, au fost de durată, întrucât, în primă fază, anchetatorii nu aveau informaţii că la atac ar fi participat şi alţi indivizi în afară de cei din Cuza Vodă. În urma cercetărilor efectuate zile în şir de poliţiştii de Investigaţii Criminale, adevărul a ieşit la iveală, iar agresorii au ajuns unul câte unul în spatele gratiilor.
Comentarii