Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Huliganii de la ţară se chinuie să scape de arest

Indivizii care au provocat o adevărată "răscoală" în localitatea Berteştii de Sus, cu topoare, bâte şi furci, încearcă în zadar să scape de arest. Atât membrii grupului de bătăuşi din Cuza Vodă, cât ajutoarele lor din Cazasu, pe numele cărora au fost emise mandate de arestare preventivă, au făcut recurs împotriva măsurii de arest, însă nu au obţinut câştig de cauză. Unul dintre huligani, mai viteaz din fire, a cerut chiar liberarea sub control judiciar şi pe cauţiune, însă fără sorţi de izbândă.
Iniţiatorii scandalului produs la jumătatea lunii trecute, cinci indivizi din Cuza Vodă, arestaţi preventiv în prima tură, respectiv pe data de 26 iulie, vor sta încă o lună în spatele gratiilor. La propunerea procurorilor, Judecătoria Însurăţei a dispus zilele trecute prelungirea arestării preventive, pentru o perioadă de 30 de zile, a inculpaţilor Viorel Ciupercă, zis "Băţel", de 33 de ani, Ionel Ciupercă, zis "Pişca", de 36 de ani, Gigi Ţapu, zis "Bizanu", de 30 de ani şi Iulian Cioceanu, de 21 de ani. La rândul său, minorul Dumitrel T., în vârstă de 16 ani, a primit încă 20 de zile de arest.
Hotărât să scape din arest, şeful bandei, Viorel Ciupercă, a făcut cerere de liberare sub control judiciar şi cerere de liberare provizorie pe cauţiune, însă instanţa de judecată i-a respins ambele acţiuni, motivând că "există riscul ca odată pus în libertate, inculpatul ar putea săvârşi infraţiuni şi va încerca să zădărnicească aflarea adevărului prin influenţarea părţilor vătămate şi a martorilor". După ce Judecătoria Însurăţei i-a respins cererile, atacatorul a făcut recurs la Tribunalul Brăila dar tot nu a obţinut libertatea.
Şi tinerii din Cazasu, arestaţi în tura a doua, adică pe data de 12 august, au încercat să iasă de după gratii. Inculpaţii Georgian Gheorghe, zis "Buric", de 23 de ani, Eugen Costan, zis "Creangă", de 36 de ani, Marius Ionuţ Mazilu, zis "Uriba", de 24 de ani şi Eugen Ianule, de 21 de ani, pe numele cărora Judecătoria Însurăţei a emis mandate de arestare preventivă, au contestat decizia la Tribunalul Brăila, însă judecătorii le-au respins recursurile împotriva arestării ca nefondate. Faţă de un alt membru al grupului din Cazasu, Ionuţ Costin Popescu, de 21 de ani, instanţa a dispus că nu are voie să părăsească localitatea.
După cum spun judiciariştii, cei cinci indivizi din Cuza Vodă, împreună cu alte persoane, au agresat în seara zilei de 16 iulie doi tineri care mergeau la discoteca din Cuza Vodă, a doua zi luând la bătaie o rudă de-a victimelor, în faţa barului din localitatea Berteştii de Sus, punându-i pe fugă pe consumatori şi distrugând două maşini de-ale rudelor victimei. Ulterior, lucrătorii de la Serviciul de Investigaţii Criminale au aflat că tinerii din Cuza Vodă nu sunt singurii implicaţi în atac, ei fiind ajutaţi de alte cinci persoane din Cazasu. Nu mai puţin de 17 indivizi puşi pe scandal, unii suspectaţi ca fiind apropiaţi de-ai interlopului "Nicu Ţăranu", sunt sub lupa poliţiştilor, fiind cercetaţi pentru participarea la atacul de luna trecută. Potrivit anchetatorilor, în noaptea de 16 spre 17 iulie, la discoteca din Cuza Vodă, grupul format din Viorel Ciupercă, fratele său, Ionel Ciupercă, Ţapu, Cioceanu şi Dumitrel, împreună cu alte persoane au pornit spre discoteca din localitate, unde i-au agresat pe Mihăiţă H. (27 de ani) şi prietena lui, Georgiana P. (19 ani), care au ajuns la spital. A doua zi, grupul din Cuza Vodă şi-a chemat în ajutor amicii din Cazasu, vreo 8 persoane, punând la cale să se răzbune pe familia victimelor din seara anterioară. Pe data de 17 iulie, ziua în amiaza mare, cei 17 războinici s-au întâlnit în localitatea Cuza Vodă şi, îmbarcaţi în 5 autoturisme şi înarmaţi până în dinţi cu bâte şi topoare, s-au oprit în faţa unui cafe-bar din Berteştii de Sus, blocând traficul rutier şi punându-i pe fugă pe localnici. Indivizii l-au agresat pe socrul tânărului bătut în seara anterioară, care a reuşit să se baricadeze într-o maşină, şi au distrus şi două autoturisme.
Categorie articol: 

Comentarii